Κορονοϊός: Η Βραζιλία ενέκρινε το εμβόλιο της Johnson & Johnson

Author

Categories

Share

Η Βραζιλία ανακοίνωσε σήμερα ότι ενέκρινε για έκτακτη χρήση το εμβόλιο της Johnson & Johnson κατά της COVID-19, το οποίο ανέπτυξε η Janssen, η φαρμακευτική θυγατρική της αμερικανικής φαρμακοβιομηχανίας.

Η χώρα της Λατινικής Αμερικής έχει πληγεί πολύ άσχημα από τον κορονοϊό με το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επήλθαν οι θάνατοι άλλων 3.780 ασθενών με κορονοϊό, ενώ επιβεβαιώθηκαν ακόμη 84.949 κρούσματα του SARS-CoV-2.

Πρόκειται για τον βαρύτερο απολογισμό θυμάτων που έχει καταγραφεί από την εκδήλωση της πανδημίας του νέου κορονοϊού στη μεγαλύτερη χώρα της Λατινικής Αμερικής, τον Φεβρουάριο του 2020. Στη Βραζιλία πλέον αναλογεί συχνά περί το 25% των θανάτων εξαιτίας της COVID-19 παγκοσμίως ημερησίως, μακράν ο υψηλότερος αριθμός από οποιοδήποτε άλλο κράτος.

Επισήμως, ο απολογισμός της πανδημίας στη γιγαντιαία χώρα ανέρχεται μέχρι εδώ σε 317.646 νεκρούς επί συνόλου 12.658.109 μολύνσεων. Πρόκειται για τον δεύτερο βαρύτερο απολογισμό στον κόσμο, πίσω μόνο από αυτόν των ΗΠΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share