Κορονοϊός: “Ίσως και όλα τα εμβόλια αρχικά να αποτύχουν”

Author

Categories

Share

“Η πρώτη γενιά εμβολίων κατά του κορονοϊού είναι πιθανόν να είναι ανεπαρκής και να μην έχει αποτέλεσμα σε όλους”, δήλωσε η πρόεδρος της βρετανικής Δύναμης Κρούσης για τα Εμβόλια Κέιτ Μπίνγκαμ, προκαλώντας επιπλέον ανησυχίες για την πορεία της πανδημίας.

“Ωστόσο δεν γνωρίζουμε καν αν θα έχουμε ποτέ ένα εμβόλιο. Είναι σημαντικό να επαγρυπνούμε κατά του εφησυχασμού και της υπεραισιοδοξίας”, γράφει σε άρθρο που δημοσιεύτηκε στην ιατρική επιθεώρηση The Lancet.

“Η πρώτη γενιά εμβολίων είναι πιθανόν να είναι ανεπαρκής και θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι ότι μπορεί να μην προλαμβάνουν την λοίμωξη παρά μάλλον να μειώνουν τα συμπτώματα και ακόμη και σε αυτήν την περίπτωση μπορεί να μην είναι τόσο αποτελεσματικά για όλους ή για μεγάλο χρονικό διάστημα”, πρόσθεσε.

“Ίσως και όλα τα εμβόλια να αποτύχουν”

Η Μπίνγκαμ υπογράμμισε ότι η βρετανική Δύναμη Κρούσης για τα Εμβόλια αναγνωρίζει ότι “πολλά, ίσως και όλα αυτά τα εμβόλια μπορεί να αποτύχουν” και πρόσθεσε ότι οι προσπάθειες επικεντρώθηκαν σε εμβόλια τα οποία αναμένεται να προκαλούν ανοσολογική απόκριση στον πληθυσμό που είναι ηλικίας άνω των 65 ετών.

Η ίδια σημείωσε εξάλλου ότι η παγκόσμια δυνατότητα παρασκευής εμβολίων είναι ευρέως ανεπαρκής για τις δισεκατομμύρια δόσεις που χρειάζονται και ότι οι δυνατότητες παρασκευής του Ηνωμένου Βασιλείου ως τώρα είναι “εξίσου ανεπαρκείς”.

click4more: Κορονοϊός: Εφιαλτική πρόβλεψη! “Φοβάμαι μη ζήσουμε σκηνές Ιταλίας με 6.000 κρούσματα την ημέρα”

Έρευνα επιστημόνων του Imperial College London, που δόθηκε νωρίτερα χθες στη δημοσιότητα, έδειξε ότι τα αντισώματα κατά του νέου κορονοϊού μειώθηκαν γρήγορα στον βρετανικό πληθυσμό κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, γεγονός που υπονοεί ότι η προστασία μετά τη λοίμωξη μπορεί να μην διαρκεί για καιρό, πράγμα το οποίο αυξάνει την προοπτική μείωσης της ανοσίας στην κοινότητα.

Η εφημερίδα Telegraph έγραψε παράλληλα ότι η βρετανική κυβέρνηση επεξεργάζεται την υπόθεση το δεύτερο κύμα της COVID-19 να είναι πιο θανατηφόρο από το πρώτο.

Πηγή: newsit.gr

Author

Share