Κορονοϊός: “Καλπάζει” σε Σλοβακία και Πολωνία με ρεκόρ νέων κρουσμάτων

Author

Categories

Share

“Θερίζει” ο κορονοϊός στη Σλοβακία και την Πολωνία. Την Πέμπτη (08.10.2020) στις δύο χώρες της Κεντρικής Ευρώπης καταγράφηκε ρεκόρ ημερήσιων νέων κρουσμάτων.

Ο κορονοϊός “χτυπά” με αμείωτη ένταση τη Σλοβακία, οι αρχές της οποίας ανακοίνωσαν 797 νέα κρούσματα, ημερήσιο αριθμό ρεκόρ για δεύτερη συνεχή ημέρα, όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός Ίγκορ Μάτοβιτς στον λογαριασμό του στο Twitter.

“Η κατάσταση είναι εξαιρετικά σοβαρή και έχει έρθει η ώρα να σφίξουμε τα δόντια και να συμβάλουμε στον κοινό μας σκοπό”, τόνισε ο Μάτοβιτς.

Η κυβέρνηση της Σλοβακίας έχει υιοθετήσει νέα μέτρα περιορισμού της εξάπλωσης του Covid19 και έχει εγκρίνει την κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης, μετά την πρόσφατη άνοδο των κρουσμάτων στη χώρα αυτή των 5,5 εκατομμυρίων κατοίκων.

Από την πλευρά της η Πολωνία ανακοίνωσε, επίσης, ημερήσιο αριθμό ρεκόρ νέων κρουσμάτων κορονοϊού την Πέμπτη (08.10.2020), με το υπουργείο Υγείας να ανακοινώνει 1.967 νέες μολύνσεις.

Όλη την προηγούμενη εβδομάδα καταγράφονταν στην Πολωνία περισσότερα από 1.000 νέα κρούσματα ημερησίως. Οι αρχές είχαν ανακοινώσει την προηγούμενη αύξηση – ρεκόρ του αριθμού των κρουσμάτων, 1.587, στις 2 Οκτωβρίου.

Μέχρι στιγμής στη χώρα έχουν καταγραφεί 93.481 κρούσματα Covid19 και 2.543 θάνατοι.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share