Κορονοϊός – Πολωνία: Ρεκόρ θανάτων μέσα σε λίγες ώρες, ανεμβολίαστοι οι περισσότεροι

Author

Categories

Share

Περισσότεροι από 660 άνθρωποι έχασαν σήμερα τη ζωή τους εξαιτίας επιπλοκών από τον κορονοϊό στην Πολωνία, ενώ για πρώτη φορά από την έναρξη του εμβολιασμού καταγράφεται ένας τόσο υψηλός αριθμός.

Την αποκάλυψη έκανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Πολωνίας, λέγοντας πως: «Αυτός είναι ο αντίκτυπος των τελευταίων εβδομάδων, όταν συσσωρεύθηκαν τα κρούσματα. Είναι κυρίως ανεμβολίαστοι» στον ραδιοφωνικό σταθμό Radio Zet.

Ο υπουργός Υγείας αναμένεται αργότερα να ανακοινώσει επισήμως τον νέο απολογισμό νεκρών. Ο Μίλερ είπε ότι θα ανακοινωθούν επίσης πάνω από 24.000 νέα κρούσματα.

Ο υψηλότερος αριθμός νεκρών μέσα σε ένα 24ωρο κατά τη διάρκεια της πανδημίας στην Πολωνία είναι 954 και καταγράφηκε φέτος τον Απρίλιο.

Η Πολωνία προχωρά σήμερα στην εφαρμογή νέων μέτρων προκειμένου να αντιμετωπιστεί η εξάπλωση του ιού, περιορίζοντας περαιτέρω τον αριθμό των παρευρισκομένων σε ορισμένους δημόσιους χώρους, όπως τα εστιατόρια, και κλείνοντας τα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης.

Χώρες σε όλο τον κόσμο αυστηροποιούν τους περιορισμούς ενόψει της εορταστικής περιόδου ύστερα από την εμφάνιση του παραλλαγμένου στελέχους Όμικρον τον περασμένο μήνα, που τώρα έχει εντοπιστεί σε 77 χώρες.

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η Όμικρον είναι ήδη στην Πολωνία…Εντός της ΕΕ, έχουμε ελεύθερη κυκλοφορία των ανθρώπων, άρα είναι σαφές ότι αυτή η παραλλαγή θα πρέπει να βρίσκεται στην Πολωνία», δήλωσε ο Μίλερ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share