Κορονοϊός – Ρωσία: Στο 53,7% η συλλογική ανοσία – 64 εκατομμύρια πολίτες εμβολιασμένοι

Author

Categories

Share

Το επίπεδο της συλλογική ανοσίας για τον κορονοϊό έφτασε στο 53,7% στη Ρωσία ανακοίνωσε η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Τατιάνα Γκόλικοβα.

Παράλληλα διευκρίνισε πως σύμφωνα με τα στοιχεία της 3ης Δεκεμβρίου, 72 εκατομμύρια πολίτες στη Ρωσία έχουν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου και 64 εκατομμύρια και τις δύο δόσεις.

Το επίπεδο συλλογικής ανοσίας την προηγούμενη εβδομάδα κυμαίνονταν στο 51,8% σύμφωνα με τον αρμόδιο κυβερνητικό φορέα για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού.

Ως προς το επίπεδο συλλογικής ανοσίας, τα πρωτεία, είπε η Γκόλικοβα, κατέχει η Σεβαστούπολη με ποσοστό 80,8%, που είναι το επιθυμητό επίπεδο, ενώ το επίπεδο ανοσίας στην Μόσχα, στην Αγία Πετρούπολη, στην Καρέλια, την Τιουβά και Τσουκότκα βρίσκεται στο 72%.

Η αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης επισήμανε ότι στις περισσότερες περιοχές της χώρας η κατάσταση παραμένει τεταμένη και αυτό σημαίνει ότι ο κορονοϊός εξακολουθεί να εξαπλώνεται, και για αυτό θα πρέπει ο κόσμος να εμβολιασθεί όσο το δυνατόν πιο σύντομα.

Η ρωσική ρυθμιστική αρχή για την προστασία της υγείας του καταναλωτή (Rospotrebnadzor) είχε δηλώσει νωρίτερα ότι για να επιτευχθεί συλλογική ανοσία στη Ρωσία θα πρέπει να εμβολιασθεί τουλάχιστον το 80% του ενήλικου πληθυσμού. Σύμφωνα με την Γκόλικοβα αυτό σημαίνει ότι πρέπει να εμβολιασθούν περισσότεροι από 90 εκατομμύρια άνθρωποι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share