Κορονοϊός: Θετική η Τζεν Ψάκι μια μέρα πριν το ταξίδι Μπάιντεν στην Ευρώπη

Author

Categories

Share

Η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, Τζεν Ψάκι ανακοίνωσε ότι διαγνώστηκε σήμερα θετική στον κορονοϊό, διευκρινίζοντας πως ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν υποβλήθηκε κι εκείνος σήμερα σε τεστ, το οποίο βγήκε αρνητικό.

«Είχα δύο συναντήσεις χθες, τηρώντας το μέτρο της κοινωνικής αποστασιοποίησης, με τον πρόεδρο και δεν θεωρείται επαφή», εξήγησε η Ψάκι σε ένα δελτίο Τύπου, την παραμονή της αναχώρησης του Τζο Μπάιντεν για ένα πολυαναμενόμενο ταξίδι στην Ευρώπη.

Η Αμερικανίδα αξιωματούχος είπε, επιπλέον, ότι έχει εκδηλώσει «ήπια συμπτώματα» κι ότι θα παραμείνει σε απομόνωση για ένα διάστημα πέντε ημερών.

Η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου είχε διαγνωστεί θετική στην Covid-19 το περασμένο φθινόπωρο, γεγονός που την είχε εμποδίσει να ακολουθήσει τον πρόεδρο των ΗΠΑ στο ταξίδι του στη Ρώμη, στο πλαίσιο της Συνόδου της G20.

Ο Τζο Μπάιντεν αναχωρεί αύριο για ένα πολυαναμενόμενο ταξίδι στην Ευρώπη, με στόχο να εδραιώσει τη συμμαχία των Δυτικών μπροστά στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους αναμένεται να συμμετάσχει αρχικά στις Βρυξέλλες σε διάφορες διεθνείς συναντήσεις, κατόπιν να μεταβεί στην Πολωνία, χώρα σύμμαχο των ΗΠΑ στους κόλπους του ΝΑΤΟ, όπου συρρέουν εκατοντάδες χιλιάδες Ουκρανοί πρόσφυγες.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share