Κορονοϊός – Βουλγαρία: Μειώνεται η περίοδος της καραντίνας για τους νοσήσαντες

Author

Categories

Share

Η υπουργός Υγείας στη Βουλγαρία Ασένα Σερμπέζοβα ανακοίνωσε πως από σήμερα 11 Ιανουαρίου μειώνονται από 14 σε 10 οι ημέρες καραντίνας για όσους έχουν νοσήσει από κορονοϊό.

Ο χρόνος της καραντίνας αρχίζει από την ημερομηνία που ενα πρόσωπο βγαίνει θετικό στον ιό. Όσοι έχουν έρθει σε επαφή με κάποιον που έχει προσβληθεί από τον κορονοϊό θα τίθενται πλέον σε καραντίνα για 7, αντί για 10 ημέρες, που θα υπολογίζονται από την ημέρα της τελευταίας επαφής τους με το πρόσωπο που έχει μολυνθεί, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας στη Βουλγαρία.

Ο επικεφαλής της αρμόδιας περιφερειακής υγειονομικής επιθεώρησης μπορεί να ακυρώσει την περίοδο της καραντίνας των ατόμων που ήρθαν σε επαφή, εάν τα τελευταία έχουν κάνει αναμνηστική δόση εμβολίου κατά της Covid-19 και εάν το πρόσωπο επαφής παράσχει αρνητικό αποτέλεσμα μοριακής εξέτασης PCR μέσω e-mail.

Η εξέταση πρέπει να γίνει όχι νωρίτερα από 72 ώρες αφότου το πρόσωπο τέθηκε αρχικά σε καραντίνα, η οποία στη συνέχεια θα αρθεί εντός 24 ωρών.

Η εντολή της υπουργού Υγείας αίρει επίσης την υποχρεωτική περίοδο απομόνωσης των 14 ημερών για τους ασθενείς που εξέρχονται από το νοσοκομείο.

Οι περίοδοι της καραντίνας και της απομόνωσης που ισχύουν επί του παρόντος θα παραμείνουν σε ισχύ έως ότου εκπνεύσουν, όπως είχε αρχικά καθοριστεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share