Κορονοϊός – Βρετανία: Αφαιρεί 11 χώρες από την «κόκκινη ταξιδιωτική λίστα»

Author

Categories

Share

Η Βρετανία θα αποσύρει και τις 11 χώρες από την «κόκκινη ταξιδιωτική λίστα» της για τον κορονοϊό αύριο Τετάρτη 15/12.

Η απόφαση αυτή πάρθηκε καθώς υπάρχει ήδη διασπορά στην κοινότητα από τη μετάλλαξη Όμικρον όπως δήλωσε ο υπουργός Υγείας Σατζίντ Τζάβιντ ενώπιον του κοινοβουλίου στη Βρετανία.

Η βρετανική κυβέρνηση πρόσθεσε τις χώρες της νότιας Αφρικής στον «κόκκινο» κατάλογό της στα τέλη Νοεμβρίου, κάτι που σημαίνει πως η είσοδος επιτρεπόταν μονάχα σε Βρετανούς πολίτες ή κατοίκους που έπρεπε να μπουν σε καραντίνα σε ένα ξενοδοχείο, σε μια προσπάθεια να επιβραδύνει την εξάπλωση της παραλλαγής Όμικρον.

«Τώρα που καταγράφεται διασπορά στην κοινότητα της Όμικρον στη Βρετανία και η Όμικρον έχει εξαπλωθεί ευρέως στον κόσμο, η κόκκινη λίστα για τα ταξίδια είναι αυτή τη στιγμή λιγότερο αποτελεσματική στο να επιβραδύνει την εισβολή της Όμικρον από το εξωτερικό», εξήγησε ο Τζάβιντ.

«Αν και θα διατηρήσουμε τα προσωρινά μέτρα διενέργειας τεστ για τους διεθνείς ταξιδιώτες, θα αποσύρουμε και τις 11 χώρες από τον «κόκκινο» ταξιδιωτικό κατάλογο, από αύριο το πρωί στις 4 (τοπική ώρα)».

Η Βρετανία ζητά από όλους τους εισερχόμενους ταξιδιώτες να υποβάλονται είτε σε ένα PCR είτε σε ένα rapid τεστ το μέγιστο 48 ώρες πριν από την αναχώρησή τους.

Οι 11 χώρες που θα αποσυρθούν από την «κόκκινη» λίστα είναι: η Ανγκόλα, η Μποτσουάνα, το Εσουατίνι, το Λεσότο, το Μαλάουι, η Μοζαμβίκη, η Ναμίμπια, η Νιγηρία, η Νότια Αφρική, η Ζάμπια και η Ζιμπάμπουε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share