Κώστας Σκρέκας σε Live News: Η κυβέρνηση εξαντλεί κάθε μέτρο για να στηρίξει νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Author

Categories

Share

O υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας μίλησε στην εκπομπή «Live News» και τον Νίκο Ευαγγελάτο για τις τιμές των καυσίμων που βρίσκονται στα «ύψη» και το επίδομα «κίνησης» προς τους ευάλωτες πολίτες.

Ο κ. Σκρέκας έδωσε αρχικά διευκρινίσεις για τα 30.000 ευρώ οικογενειακού εισοδήματος των δικαιούχων του επιδόματος «κίνησης» και επισήμανε πως το μεγαλύτερο ποσοστό των ελληνικών νοικοκυριών έχουν μικρότερο εισόδημα από τα 30.000, «οπότε το εισόδημα αφορά πολλούς» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Αναφορικά με τη μείωση των διεθνών τιμών και τη χρονοκαθυστέρηση που παρουσιάζεται στην Ελλάδα, ο υπουργός επισήμανε τη διάταξη του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, μέσω της οποίας «βάζει ένα όριο στο ποσοστό κέρδους, το οποίο δεν πρέπει να ξεπερνά τα επίπεδα προ κρίσης».

Ερωτηθείς για το εάν εκτιμά πως θα πέσουν οι τιμές ή όχι, ο κ. Σκρέκας απάντησε πως όσο μαίνεται η ρωσική εισβολή κανείς δεν μπορεί να εκτιμήσει για πόσο διάστημα και ποιο θα είναι το μέγεθος των επιπτώσεων. Ολοκληρώνοντας, τόνισε πως η ελληνική κυβέρνηση εξαντλεί κάθε μέσο για να στηρίξει νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share