Κρίσιμη η κατάσταση και τις επόμενες ημέρες με τις πυρκαγιές στον Καναδά – 426 παραμένουν ενεργές

Author

Categories

Share

Οι βροχές που αναμένονται είναι πιθανόν ότι θα βοηθήσουν να καθαρίσει η ατμόσφαιρα στον ανατολικό Καναδά, αλλά απέχουν αρκετές ημέρες από την περιοχή του Κεμπέκ όπου μαίνονται οι δασικές πυρκαγιές, δήλωσε σήμερα μετεωρολόγος της καναδικής κυβέρνησης.

Το πρωί του Σαββάτου υπήρχαν στον Καναδά ενεργές 426 πυρκαγιές, οι 144 από τις οποίες στο Κεμπέκ. Οι διαστάσεις τους και η πρόωρη για την εποχή εκδήλωσή τους είναι πρωτοφανείς. Από τις ακτές του Ειρηνικού μέχρι τις ακτές του Ατλαντικού έχουν κατακαύσει έκταση 44 εκατομμυρίων στρεμμάτων, έχουν αναγκάσει χιλιάδες ανθρώπους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, ενώ ο καπνός έκανε αβίωτη την κατάσταση μέχρι και την Νέα Υόρκη.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Τζέραλντ Τσενγκ, η βροχή αναμένεται την Κυριακή στο νότιο Οντάριο και το νοτιοδυτικό Κεμπέκ και θα συμβάλει στον καθαρισμό της ατμόσφαιρας από τον καπνό.

Ωστόσο, οι βροχοπτώσεις δεν αναμένεται να φθάσουν στις βορειότερες περιοχές του Κεμπέκ όπου μαίνονται οι πυρκαγιές παρά μετά την Τρίτη και θα είναι ασθενείς.

Μέχρι την Δευτέρα, 1.200 πυροσβέστες θα έχουν αναπτυχθεί στα μέτωπα της φωτιάς, ανάμεσά τους και 100 Γάλλοι και οι αρχές εκτιμούν ότι η κατάσταση θα παραμείνει κρίσιμη για τις επόμενες ημέρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share