Κύπρος: Τριήμερο πένθος κήρυξε ο Νίκος Χριστοδουλίδης για τον θάνατο των δυο Κυπρίων φοιτητών στα Τέμπη

Author

Categories

Share

Ταυτοποιήθηκαν οι σοροί των δύο φοιτητών από την Κύπρο που σκοτώθηκαν στην τραγωδία στα Τέμπη με τη σύγκρουση των δυο τρένων και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης κήρυξε τριήμερο πένθος στη χώρα για τις απώλειες των δυο νέων παιδιών.

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης πληροφορήθηκε σήμερα (3.3.2023) το τραγικό γεγονός της ταυτοποίησης των σορών των δύο Κυπρίων φοιτητών, Κυπριανού Παπαϊωάννου και Αναστασίας Αδαμίδου που επέβαιναν στο μοιραία επιβατηγό τρένο που συγκρούστηκε με εμπορική αμαξοστοιχία στα Τέμπη.

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας εξέφρασε τα ειλικρινή και βαθιά συλλυπητήρια του στις οικογένειες των δύο φοιτητών, όπως και όλων των θυμάτων της τραγωδίας στα Τέμπη, καθώς και την αμέριστη συμπαράσταση της Πολιτείας.

Όπως ανακοίνωσε η Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας, με οδηγίες του Νίκου Χριστοδουλίδη, το κόστος μεταφοράς των σορών των δύο νεαρών φοιτητών, αλλά και της επιστροφής των μελών των οικογενειών τους στην Κύπρο θα καλυφθεί από το κράτος. Η κηδεία των δύο Κυπρίων φοιτητών θα καλυφθεί δημοσία δαπάνη.

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης κήρυξε εξάλλου, τριήμερο πένθος μέχρι τη μέρα της κηδείας, ενώ έδωσε οδηγίες όπως όλα τα μέλη της κυβέρνησης να απέχουν από οποιεσδήποτε δημόσιες εκδηλώσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share