Κυριάκος Μητσοτάκης: Στον «Προμηθέα» για την τρίτη δόση του εμβολίου – «Αυτό το δώρο της επιστήμης να μην το αφήσουμε αναξιοποίητο»

Author

Categories

Share

Σε λίγη ώρα θα βρεθεί στο εμβολιαστικό κέντρο «Προμηθέας» στο Μαρούσι, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, για να κάνει την τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού.

Νωρίτερα σήμερα, Τρίτη (12.10.2021), ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη και στα εγκαίνια των νέων εγκαταστάσεων της Pfizer. Στην ομιλία του, αναφέρθηκε στους εμβολιασμούς, τονίζοντας ότι «η Θεσσαλονίκη που φιλοξενεί έναν πρωτοπόρο στη μάχη κατά του κορονοϊού οφείλει να τον τιμήσει καλύπτοντας την καθυστέρηση που δυστυχώς παρουσιάζει μαζί με την υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα στους εμβολιασμούς».

Ο πρωθυπουργός συμπλήρωσε πως «το έχουμε πει με πολλούς διαφορετικούς τρόπους ότι οι ανεμβολίαστοι είναι στόχοι του κορονοϊού», λέγοντας ότι τα εμβόλια είναι ασφαλή και στόχος είναι να πειστούν οι ανεμβολίαστοι.

«Ας κάνουμε βίωμά μας το “πρώτα η επιστήμη”. Πρέπει να δώσουμε τον λόγο στους επιστήμονές μας που μας λένε ότι πρώτα απ’ όλα πρέπει να εμβολιαστούμε και να είμαστε ασφαλείς. Κάθε μέρα έχουμε 40 νεκρούς με τους περισσότερους να είναι ανεμβολίαστοι και είναι ένα δράμα γιατί θα μπορούσαν πάρα πολλοί από αυτούς τους θανάτους να έχουν αποφευχθεί αν κάναμε την απλή κίνηση να πάμε έστω και τώρα να εμβολιαστούμε», πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Εγώ προσωπικά», είπε, «μετά από εδώ θα πάω να κάνω την τρίτη δόση του εμβολίου όπως μου υποδεικνύουν οι ειδικοί. Αυτό το δώρο της επιστήμης στον άνθρωπο να μην το αφήσουμε αναξιοποίητο». 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share