Κυριάκος Βελόπουλος: Δεν έχετε σχέδιο διαφυγής της ελληνικής μειονότητας από την Ουκρανία

Author

Categories

Share

 «Το παιχνίδι δεν είναι όπως το βλέπουμε εμείς ή εσείς αλλά όπως το βλέπουν οι τρεις μεγάλοι παίκτες, οι ΗΠΑ, η Κίνα και η Ρωσία. Δυστυχώς η Ευρώπη τώρα ετοιμάζεται γι’ αυτά που φωνάζαμε επί χρόνια», είπε μεταξύ άλλων στην αρχή της ομιλίας του στη Βουλή κατά τη συζήτηση σχετικά με την κρίση στην Ουκρανία και τις επιπτώσεις για την Ελλάδα, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος.

«Είπε ο Έλληνας πρωθυπουργός πως η Ρωσία δεν κινδυνεύει από κανένα. Και τότε τι δουλειά έχει το ΝΑΤΟ στα σύνορά της;» διερωτήθηκε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης και υποστήριξε ότι η Ευρώπη δεν έχει δείξει αλληλεγγύη στην Ελλάδα.

«Όταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής είπε “Ανήκομεν εις την Δύση”, μιλούσε για μια Δύση που είχε να κάνει με τη Σοβιετική Ένωση. Με τον κομμουνισμό. Θυμάστε τι έκανε όταν έγινε η εισβολή στην Κύπρο. Αποχώρησε από το ΝΑΤΟ. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής όμως είχε πει και κάτι άλλο για το οποίο η ΝΔ δεν τόλμησε. Είχε πει, κλαίγοντας, ότι η “Μακεδονία είναι ελληνική”.

Είπατε ότι ενδιαφέρεστε για την ελληνική μειονότητα. Δεν έχετε σχέδιο διαφυγής, οι άνθρωποι εκεί είναι αποκλεισμένοι. Μιλήσατε για αλληλεγγύη των δυτικών. Τι έκαναν όταν αρμένιζαν στο Καστελόριζο, στην Κρήτη το Ορούτς Ρέις και τα τουρκικά πλοία; Που ήταν η αλληλεγγύη τους;

Μιλήσατε για “τύμπανα του πολέμου” στην Ευρώπη. Δεν μπορούσα να καταλάβω γιατί η Ουκρανία πρέπει να είναι στην Ευρώπη; Είπε απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό ο κ. Βελόπουλος. Γιατί όταν γινόταν πριν μερικούς μήνες σφαγή των Αρμενίων από το Αζερμπαϊτζάν δεν είχε την ίδια αλληλεγγύη η Ευρώπη;

Η επιλεκτική αναφορά στην αλληλεγγύη και η επίκληση του διεθνούς δικαίου είναι μια λάθος τακτική. Εμείς είμαστε φίλοι των Ελλήνων και της Ελλάδος. Κανενός κράτους και καμιάς χώρας» είπε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης.

«Από το 2016 ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφιζε, να έχουν βάση στην Αλεξανδρούπολη οι ΗΠΑ» είπε ο κ. Βελόπουλος και πρόσθεσε ότι «η έλευση των ΗΠΑ στην Αλεξανδρούπολη έγινε για να χτυπηθεί η Ρωσία. Δεν μπορείς να ποντάρεις μόνο στις ΗΠΑ», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι η Ουκρανία δεν είναι χώρα φιλική προς την Ελλάδα.

«Θέλετε να κάνετε τη χώρα μας αδύναμη; Και να προστρέξουμε σε ποιους και γιατί; Τι κερδίζει η χώρα μας; Στην Ουκρανία επέστρεψε η βαρβαρότητα, η οποία έχει να κάνει με δεκαετίες συγκρούσεων. Άλλο να καταδικάζω κι άλλο να συνταυτίζομαι με αυτούς που επιχείρησαν τη δική τους εισβολή», είπε.

Ο κ. Βελόπουλος άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για την επέκρινε την κυβέρνηση για την αποστολή στρατιωτικού υλικού στην Ουκρανία και υποστήριξε πως η Ρωσία και η Ουκρανία είναι τουρκόφιλες χώρες και η Ελλάδα θα έπρεπε να μείνει ουδέτερη.

«Επιτέλους εμείς οι Έλληνες πρέπει να κρίνουμε τα γεγονότα με δύο κριτήρια, τον ανθρωπισμό και το εθνικό μας συμφέρον. Και τα δύο υποδεικνύουν την αντίθεσή μας με αυτόν τον βάρβαρο πόλεμο», είπε και κάλεσε τον πρωθυπουργό να επιλέξει «το λογικό κι όχι το λάθος». «Πρώτα η Ελλάδα, πρώτα οι Έλληνες και μετά όλα τα άλλα», κατέληξε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share