Κυριάκος Βελόπουλος: Γυρολόγος ο Αντώνης Μυλωνάκης, δε γίνεται να κάνεις κάθαρση με τους «λερωμένους»

Author

Categories

Share

Απάντηση έδωσε ο Κυριάκος Βελόπουλος στον πρώην βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Αντώνη Μυλωνάκη, για τον «πόλεμο» που έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ημέρες.

Ο Αντώνης Μυλωνάκης κατηγόρησε ανοιχτά τον Κυριάκο Βελόπουλο πως μεθόδευσε την αποπομπή του από την Ελληνική Λύση, με στημένα δημοσιεύματα που ανέφεραν πως ο βουλευτής είχε συνομιλίες για μεταγραφή στην Νέα Δημοκρατία. Ανέφερε πως ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης πρόδωσε τη φιλία τους και πως δεν αξίζει να στηριχθεί στις εκλογές, γιατί λέει ψέματα.

Μιλώντας στον Realfm για τα όσα είπε ο Αντώνης Μυλωνάκης, ο Κυριάκος Βελόπουλος εξαπέλυσε κατηγορίες εναντίον του λέγοντας πως είναι «γυρολόγος» και «λερωμένος». «Όταν μιλάς για κάθαρση δε συνομιλείς με λερωμένους» είπε χαρακτηριστικά.

«Συγχαρητήρια στην επιτροπή δεοντολογίας. Εκ του αποτελέσματος φαίνεται ότι είχε απόλυτο δίκιο στην επιλογή της. Εμείς ως κόμμα θέλαμε να κάνουμε μια κάθαρση. Κάθαρση στον τόπο, διαφάνεια παντού και όχι σκιές. Και όπως αποδεικνύεται η επιτροπή έκανε κάθαρση», είπε αρχικά.

«Δυστυχώς όμως, ακούγοντας όλα αυτά που γίνονται τέσσερις μέρες, έχω πολλές ερωτήσεις να κάνω. Θα δώσω μια συμβουλή σε όλους, κυρίως στους παραληρούντες τέως υποψηφίους, «ο πίνων μεθά, ο παίζων χάνει και ο ομιλών εκτίθεται. Τα δύο τουλάχιστον από τα τρία που προανέφερα ισχύουν, διότι ο συγκεκριμένος είπε το εξής αμίμητο ότι “από τον Σεπτέμβριο ήθελα να φύγω”. Άρα καλώς έπραξε η επιτροπή».

Επίσης ανέφερε ως ύποπτο το ότι η ΝΔ δεν έχει βγάλει ανακοίνωση για το θέμα. «Δεν σας φαίνεται περίεργο που η ΝΔ βγάζει σαν μαντζούνια τις ανακοινώσεις στο θέμα αυτό δεν έκανε ούτε μια ανακοίνωση; Δεν ανέφερε ότι δεν “έχουμε καμία εμπλοκή εμείς με το θέμα αυτό;”. Ενώ ο κ. Τσίπρας προς τιμήν του χθες από τη Θέρμη, μίλησε για αποστασίες. Αυτή που πρέπει να απολογηθεί είναι η ΝΔ».

Σχετικά με την πρόταση αλλαγής περιφέρειας είπε πως «σκιές εμείς δεν δεχόμαστε, είναι δεδομένο αυτό σκιά καμία. Βγήκε ένα δημοσίευμα, βγήκαν αλλεπάλληλα δημοσιεύματα από διάφορα σάιτ. Αυτό που έκανε το κόμμα ήταν το αυτονόητο. Να διαφυλάξει και τους βουλευτές από αυτά που ακουγότανε, δηλαδή για χρηματισμό αλλά και το κόμμα. Τους πρότεινε να κατέβουν σε μια άλλη εκλογική περιφέρεια και στις επόμενες εκλογές όταν καταλαγιάσει αυτή η ιστορία και αποδειχθεί ότι δεν υπάρχει ούτε ένα ενδεχόμενο, να επανέλθουν στην προτέρα κατάσταση».

Επίσης ανέφερε στο Realfm πως ο Αντώνης Μυλωνάκης δε δέχτηκε καν να στείλει επιστολή στην επιτροπή να απαντήσει στα όσα τον εγκαλούσε.

«Κανένας δεν λασπολογεί κανέναν, εμείς πήραμε τα δημοσιεύματα, έγινε χαμός στο κόμμα, η επιτροπή δεοντολογίας κάλεσε τους συγκεκριμένους να εξηγήσουν, όχι σε απολογία, ο συγκεκριμένος τέως υποψήφιος ούτε καν έστειλε επιστολή, ούτε το αυτονόητο δεν έκανε, γιατί υπάρχουν και όργανα, δεν είμαστε ξέφραγο αμπέλι. Σε αυτό το κόμμα πρωτοκλασάτα άτομα είναι μόνο οι ψηφοφόροι του και όποια στελέχη σοβαρά. Όταν σε καλεί η επιτροπή δεοντολογίας να στείλεις μια επιστολή, να εξηγήσεις τι ακριβώς συμβαίνει με το δημοσίευμα και δεν την στέλνεις, θεωρώ ότι από εκεί και πέρα, η ασέβεια προς τα όργανα, είχε και το αποτέλεσμά της. Και εκ των υστέρων και εκ του αποτελέσματος αποδεικνύεται ότι είχαν απόλυτο δίκιο οι άνθρωποι και μπράβο τους και συγχαρητήρια».

Σχετικά με τα όσα ανέφερε ο κ. Μυλωνάκης περί διαφωνίας για υποψηφίους από την Χρυσή Αυγή, είπε πως δεν έχουν βγει τα ψηφοδέλτια άρα δε μπορεί να το γνωρίζει αυτό.

Επίσης ο Κυριάκος Βελόπουλος τόνισε πως δεν υπάρχει περίπτωση να συνεργασυεί με τη ΝΔ, και με κανένα κόμμα.

«Αυτοί που το επιχείρησαν αποφεύχθηκαν πυξ-λαξ. Δεν πρόκειται η ΝΔ να συγκυβερνήσει με εμάς γιατί εμείς θέλουμε να κυβερνήσουμε, όχι να συγκυβερνήσουμε. Με κανένα κόμμα. Μόνοι μας μέχρι τέλους. Αυτή ήταν η ένστασή μου από την πρώτη στιγμή παρά το γεγονός ότι κάποιοι άφηναν ‘παραθυράκια’ συνεργασίας και τους άκουγα. Δεν υπάρχει περιθώριο συνεργασίας με κανέναν τους. Δεν μπορεί στον εχθρό σου, τον πολιτικά να χαριεντίζεσαι, να χαμογελάς και να συναγελάζεσαι. Δεν γίνονται αυτά, αυτά που κατηγορούμε εμείς και να πίνεις καφέδες με τον οποιοδήποτε από εδώ και από εκεί. Αυτά ήταν δείγματα, δεν ήταν αποδείξεις, ήταν ενδείξεις, αλλά μερικά πράγματα για εμάς είναι πραγματικά αδιαπραγμάτευτα. Όταν μιλάς για κάθαρση, δεν συνομιλείς με “λερωμένους”. Τελεία και παύλα», κατέληξε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share