“Κυρίες και κύριοι”… τέλος για γνωστή αεροπορική εταιρία

Author

Categories

Share

Το «κυρίες και κύριοι» δεν θα ακούγεται πλέον στις πτήσεις της Japan Airlines. Οι ανακοινώσεις στα αεροπλάνα της ιαπωνικής εταιρίας και τα αεροδρόμια θα υιοθετήσουν από την 1η Οκτωβρίου μια γλώσσα που θα είναι ουδέτερη σε ό,τι αφορά τα φύλα.

«Η JAL θα απαγορεύσει εκφράσεις που σχετίζονται με το φύλο» και θα χρησιμοποιεί ουδετέρους χαιρετισμούς όπως «καλημέρα» και «καλησπέρα», δήλωσε εκπρόσωπος της Japan Airlines στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Η ανακοίνωση αφορά γλώσσες άλλες εκτός των γιαπωνέζικων, στα οποία το λεξιλόγιο που χρησιμοποιείται συνήθως σε τέτοιου είδους καταστάσεις είναι ήδη ουδέτερο, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος.

Click4more Διακοπές χωρίς να μετακινηθούν για τους Ιάπωνες χάρη στην τεχνολογία εικονικής πραγματικότητας

Η απόφαση αυτή θα είναι η πρώτη μεταξύ των μεγάλων γιαπωνέζικων αεροπορικών εταιριών. Η ANA Holdings, ανταγωνίστρια της Japan Airlines, ανέφερε από την πλευρά της στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι θέλει «να εξετάσει το θέμα με βάση τις απόψεις των πελατών της».

Η Japan Airlines τροποποίησε επίσης την πολιτική της προκειμένου τα ζευγάρια ίδιου φύλου να μπορούν να επωφελούνται από τις ίδιες προνομιακές τιμές που ισχύουν για τις οικογένειες. Ο γάμος μεταξύ προσώπων του ίδιου φύλου δεν αναγνωρίζεται επίσημα στην Ιαπωνία αλλά η κυβέρνηση τα τελευταία χρόνια έχει σταδιακά προχωρήσει στην προστασία της κοινότητας των ΛΟΑΤΚΙ, η οποία ζητά εδώ και καιρό να αναγνωριστούν καλύτερα τα δικαιώματά της στη χώρα.

Πέρυσι, 13 ζευγάρια ανθρώπων του ίδιου φύλου προσέφυγαν στη δικαιοσύνη κατά της ιαπωνικής κυβέρνησης, κρίνοντας αντισυνταγματική την άρνηση της να αναγνωρίσει την ένωσή τους.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share