Λευκορωσία: 6.700 συλλήψεις και 2 νεκροί στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις

Author

Categories

Share

Οι αρχές στην Λευκορωσία ανακοίνωσαν σήμερα τη σύλληψη επιπλέον 700 διαδηλωτών την Τετάρτη, κατά την τέταρτη ημέρα μιας βίαιης καταστολής ενός κινήματος αμφισβήτησης της επανεκλογής του προέδρου Αλεξάντρ Λουκασένκο στις εκλογές της Κυριακής, το οποίο μετρά ήδη 2 νεκρούς. 

Με τις νέες συλλήψεις, τις οποίες ανακοίνωσε στον λογαριασμό του στο Telegram το λευκορωσικό υπουργείο Εσωτερικών, ανέρχεται σε τουλάχιστον 6.700 ο συνολικός αριθμός των συλληφθέντων από την Κυριακή το βράδυ.

“Οι ταραχές στη χώρα έχασαν τον μαζικό τους χαρακτήρα”, εκτιμά σήμερα η υπηρεσία Τύπου του υπουργείου στην ανακοίνωσή της στον λογαριασμό της στο Telegram, “αλλά το επίπεδο της επιθετικότητας απέναντι στις δυνάμεις της τάξης παραμένει υψηλό”.

103 αστυνομικοί τραυματίες

Το υπουργείο Εσωτερικών επισημαίνει επίσης στην ανακοίνωσή του ότι 103 αστυνομικοί έχουν τραυματιστεί από την Κυριακή, 28 από τους οποίους νοσηλεύονται.

Το υπουργείο δεν διευκρινίζει ωστόσο αν υπάρχουν τραυματίες μεταξύ των διαδηλωτών, εναντίον των οποίων έχει γίνει μεγάλη χρήση σφαιρών καλυμμένων με καουτσούκ, γκλομπ και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης.

Νέες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας προγραμματίζουν για σήμερα οι διαδηλωτές, για να καταγγείλουν τη νίκη, προϊόν νοθείας, σύμφωνα με τους ίδιους, του ισχυρού άνδρα της Λευκορωσίας, ο οποίος βρίσκεται στην εξουσία εδώ και 26 χρόνια.

Πηγή: newsit.gr

Author

Share