Λευτέρης Πετρούνιας: Οι προσπάθειες που τον «έσπρωξαν» στην τρίτη θέση και η απονομή των μεταλλίων στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα

Author

Categories

Share

Ο Λευτέρης Πετρούνιας κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στον τελικό των κρίκων στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα γυμναστικής της Αττάλειας. Αντέμ Ασίλ και Βαχάν Νταβτιάν τον έστειλαν στην τρίτη θέση του βάθρου.

Άλλη μία λαμπρή σελίδα έγραψε ο Λευτέρης Πετρούνιας στην Αττάλεια, όπου κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στους κρίκους στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής της τουρκικής πόλης, ανεβαίνοντας στο βάθρο των νικητών για όγδοη φορά στις συνολικά ένδεκα παρουσίες του στον θεσμό.

Ο 32χρονος θρύλος των κρίκων ο οποίος το τελευταίο διάστημα είχε χάσει αρκετές προπονήσεις, με συνέπεια η συμμετοχή του στη διοργάνωση να οριστικοποιηθεί λίγο πριν από την αναχώρηση της ελληνικής αποστολής, πρόσθεσε ένα ακόμη μετάλλιο στην συλλογή του, έστω και αν δεν κατάφερε να στεφθεί πρωταθλητής Ευρώπης για έβδομη φορά και να συνεχίσει το αήττητο σερί που διατηρούσε στον θεσμό από το 2015.

Ο Λευτέρης Πετρούνιας συγκέντρωσε 14,733 βαθμούς στον τελικό (βαθμός δυσκολίας: 6,300 β., βαθμός εκτέλεσης: 8,433 β.), όπως ακριβώς και στον προκριματικό της Μ. Τρίτης (11/04), επίδοση που τον έφερε στην 3η θέση μεταξύ των οκτώ φιναλίστ.

Τη νίκη κατέκτησε με 14,933 β. ο Τούρκος κάτοχος του παγκόσμιου τίτλου στο αγώνισμα Αντέμ Ασίλ, ο οποίος ήταν ο κορυφαίος όλων και στον προκριματικό, ενώ το ασημένιο μετάλλιο κέρδισε ο Αρμένιος Βαχάν Νταβτιάν με 14,733 β., υπερισχύοντας στην ισοβαθμία με τον Έλληνα «άρχοντα των κρίκων» επειδή είχε υψηλότερο βαθμό εκτέλεσης (8,733 έναντι 8,433).

Οι προσπάθειες των Αντέμ Ασίλ και Βαχάν Νταβτιάν…

… και η απονομή των μεταλλίων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share