Λιβύη: Ρεκόρ κρουσμάτων κορονοϊού σε ένα 24ωρο

Author

Categories

Share

251 νέα κρούσματα καταγράφηκαν στη Λιβύη σημειώνοντας ημερήσιο ρεκόρ, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν ασθενήσει να ανέρχεται πλέον σε 4.475 επισήμως.

Το Κέντρο διευκρίνισε ότι οι διαγνώσεις έγιναν μετά την εξέταση των δειγμάτων συνολικά 1.618 υπόπτων περιπτώσεων.

Το ίδιο διάστημα, άλλοι τρεις ασθενείς υπέκυψαν στην COVID-19, με τον απολογισμό της πανδημίας στη Λιβύη να ανέρχεται πλέον σε 99 νεκρούς. Στον αντίποδα, επτά ασθενείς κρίθηκε ότι αποθεραπεύθηκαν, με το σύνολό των ανθρώπων που έχουν ιαθεί να φθάνει τους 640 στη χώρα.

click4more: ΗΠΑ: Η τραγωδία συνεχίζεται! Άλλοι 1.262 θάνατοι από κορονοϊό

Το πρώτο κρούσμα μόλυνσης από τον κορονοϊό εντοπίστηκε στη Λιβύη τον Μάρτιο.

Πάντως οι ανακοινώσεις του Κέντρου, ενός από τους ελάχιστους θεσμούς της Λιβύης που λειτουργούν σε όλη τη χώρα, δεν θεωρείται πως αντανακλούν την πραγματική επιδημιολογική κατάσταση, με δεδομένη τη χαοτική κατάσταση από το 2011, το γεγονός ότι το σύστημα υγείας είναι πρακτικά διαλυμένο, ενώ οι ένοπλες συγκρούσεις κλιμακώθηκαν την άνοιξη του 2019.

Είναι ενδεικτικό πως το υπουργείο Υγείας της Μάλτας ανακοίνωσε στα τέλη Ιουλίου ότι οι περισσότεροι από τους περίπου εκατό μετανάστες που διασώθηκαν στη Μεσόγειο αφού εγκατέλειψαν με βάρκα τη Λιβύη διαγνώστηκε πως έχουν μολυνθεί από τον κορονοϊό.

Πηγή: newsit.gr

Author

Share