«Λύγισε» ο Τζο Μπάιντεν όταν συνάντησε τον ιερέα που μετέλαβε τον γιο του πριν πεθάνει

Author

Categories

Share

Στο ιστορικό χωριό Νοκ της κομητείας Μάγιο της Ιρλανδίας, βρέθηκε την Παρασκευή (14.04.2023) ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, όπου συνάντησε τον ιερέα που διάβασε την τελευταία ευχή και μετέλαβε τον γιο του Μπο που πέθανε σε ηλικία 46 ετών από καρκίνο του εγκεφάλου. 

«Ο πρόεδρος ήρθε ως προσκυνητής, και όπως κάνουν οι περισσότεροι προσκυνητές, θέλουν να μιλήσουν για την οικογένειά τους, τον εαυτό τους και την πίστη τους», δήλωσε ο πατέρας Ρίτσαρντ Γκίμπονς, ιερέας της ενορίας στο χωριό Νοκ της κομητείας Μάγιο της Ιρλανδίας. Μάλιστα, σύμφωνα με τον πατέρα Γκίμπονς, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν βούρκωσε όταν συνάντησε τον άνθρωπο που είχε μεταλάβει τον γιο του Μπο για τελευταία φορά.

Ο Τζο Μπάιντεν, όπως είπε ο πατέρας Γκίμπσον, αναφέρθηκε γρήγορα στον Μπο, και ο Γκίμπονς είπε πως τον ενημέρωσε ότι ο ιερέας που διάβασε την τελευταία ευχή και μετέλαβε τον Μπο Μπάιντεν στο Walter Reed National Military Medical Center πριν από σχεδόν οκτώ χρόνια, ονόματι Φρανκ Ο΄Γκρέιντι, βρισκόταν τώρα στο Νοκ. Και ο πρόεδρος των ΗΠΑ ζήτησε μια συνάντηση μαζί του. 

«Απλά συνέβη κι ήταν κάπως αυθόρμητο. Έτυχε να δούμε τη συνάντηση του ιερέα, που μετέλαβε το γιο του για τελευταία φορά στις ΗΠΑ. [Ο Μπάιντεν] γέλασε, έκλαψε, έβλεπε κανείς, πόσο συγκινήθηκε και τι σήμαινε όλο αυτό για εκείνον. Ήταν ένα εξαιρετικό απόγευμα. Δεν θα το ξεχάσω», δήλωσε στο BBC ο πατέρας Γκίμπσον. «Όταν συνάντησε τον πατέρα Ο΄Γκρέιντι, του έκανε μια μεγάλη αγκαλιά», είπε επίσης ο πατέρας Γκίμπσον, προσθέτοντας ότι: «Ήταν αρκετά συγκινημένος σε εκείνο το σημείο».

«Του λείπει πολύ ο γιος του»

«Όλα έγιναν πολύ γρήγορα», δήλωσε ο πατέρας Ο΄Γκρέιντι, σημειώνοντας ότι είχε μια «ευχάριστη» 10λεπτη συνάντηση με τον Αμερικανό πρόεδρο, καθώς και με την αδελφή του, Βάλερι, και τον γιο του, Χάντερ.

«Βρίσκει μεγάλη δύναμη στην πίστη του», δήλωσε ο πατέρας Ο΄Γκρέιντι. «Του λείπει πολύ ο γιος του και ήταν πολύ χαρούμενος που έπεσε πάνω μου». «Η επίσκεψή του στο Νοκ, όπου οι άνθρωποι έρχονται για να μοιραστούν τον πόνο τους, είχε απήχηση όσον αφορά τον ίδιο του τον γιο που πέρασε πολλές αρρώστιες», δήλωσε.

Ο Τζο Μπάιντεν τον προσκάλεσε στον Λευκό Οίκο στην επόμενη επίσκεψή του στις ΗΠΑ, δήλωσε ο πατέρας Ο΄Γκρέιντι.

Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε αργότερα ότι ήταν βαθιά επηρεασμένος από τη συνάντηση. 

Δείτε βίντεο:

Με πληροφορίες από BBC

Πηγή φωτογραφιών: Reuters

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share