Μαχητικά του ΝΑΤΟ αναχαίτισαν τρία στρατιωτικά αεροσκάφη της Ρωσίας πάνω από τη Βαλτική

Author

Categories

Share

Στην αναχαίτιση τριών στρατιωτικών αεροσκαφών της Ρωσίας προχώρησαν μαχητικά του ΝΑΤΟ, καθώς πέταγαν στον διεθνή εναέριο χώρο πάνω από τη Βαλτική Θάλασσα. Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε από γερμανικά και βρετανικά καταδιωκτικά. 

Ειδικότερα, τα τρία αεροσκάφη της Ρωσίας -δύο μαχητικά Σουχόι Su-27 κι ένα αεροσκάφος αναγνώρισης Ιλιούσιν της σειράς Il-20- είχαν κλειστούς τους πομπούς τους, που ενημερώνουν για τη θέση τους. Αναχαιτίστηκαν πάνω από τη Βαλτική Θάλασσα από καταδιωκτικά Eurofighter δυο κρατών μελών του NATO, Γερμανίας και Βρετανίας.

Η Εσθονία, η Λετονία και η Λιθουανία δεν διαθέτουν δικούς στους στόλους καταδιωκτικών· ο Οργανισμός του Συμφώνου του Βόρειου Ατλαντικού εγγυάται την ασφάλεια του εναέριου χώρου των τριών άλλοτε σοβιετικών δημοκρατιών, οι οποίες συνορεύουν με τη Ρωσία, αφότου έγιναν μέλη του το 2004.

Στις αρχές του Απριλίου, έπειτα από οκτώ μήνες, ο γερμανικός στρατός παρέδωσε την εναλλασσόμενη διοίκηση της αποστολής αυτής στον βρετανικό. Πάντως η Λουφτβάφε –η γερμανική Πολεμική Αεροπορία– θα συνεχίσει να προσφέρει υποστήριξη στη RAF τον υπόλοιπο Απρίλιο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share