Μακρόν μετά το τηλεφώνημα σε Πούτιν: Θέλει να καταλάβει όλη την Ουκρανία – Τα χειρότερα δεν έχουν έρθει ακόμα

Author

Categories

Share

Οι διαρροές που έγιναν από το γραφείο του Γάλλου Προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν μετά το 90λεπτο τηλεφώνημα με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν για την Ουκρανία είναι τουλάχιστον ανατριχιαστικές. 

Σύμφωνα με σύμβουλο του Γάλλου Προέδρου, από το τηλεφώνημα ο Εμανουέλ Μακρόν κατάλαβε ότι στόχος του Βλαντιμίρ Πούτιν είναι να καταλάβει όλη την Ουκρανία. 

Μάλιστα, η έκφραση που φέρεται να χρησιμοποίησε ο Μακρόν μετά το τέλος του τηλεφωνήματος ήταν: «Τα χειρότερα δεν έχουν έρθει ακόμα».

«Λες ψέματα στον εαυτό σου», είπε ο Μακρόν στον Πούτιν, είπε ο αξιωματούχος. «Θα κοστίσει ακριβά στη χώρα σας, η χώρα σας θα καταλήξει απομονωμένη, αποδυναμωμένη και υπό κυρώσεις για πολύ καιρό».

Η επικοινωνία ανάμεσα στους δυο άνδρες κράτησε 1.30 ώρα και είναι το τέταρτο μεταξύ των δύο ανδρών από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου.

Η επικοινωνία έγινε «κατόπιν αιτήματος του προέδρου Πούτιν», διευκρίνισε στην συνέχεια ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Ζαν Καστέξ στο δίκτυο TF1.

«Η κατάσταση επί του πεδίου είναι αναμφισβήτητα πολύ δυσμενής», πρόσθεσε εξηγώντας ότι «αναμφισβήτητα, φαίνεται ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν παραμένει αμετακίνητος στις θέσεις του, στην βούλησή του για την αποστρατιωτικοποίηση της Ουκρανίας, την παράδοση της Ουκρανίας και αυτό, φυσικά, δεν είναι αποδεκτό».

Απέναντι στην Μόσχα «απαιτείται μεγάλη αυστηρότητα επί των αρχών και ως προς τις κυρώσεις», με την παράλληλη αναζήτηση «της ειρήνης μέσω του διαλόγου», πράγμα που «αναμφισβήτητα είναι πολύ δύσκολο», πρόσθεσε.

Η επικοινωνία Μακρόν-Πούτιν ανακοινώθηκε απευθείας το πρωί από τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ κατά την διάρκεια online συνέντευξης Τύπου.

«Η Γαλλία διαθέτει μία αρκετά μακρά παράδοση να είναι μεσολαβήτρια στις συρράξεις», είπε ο Λαβρόφ προσθέτοντας ότι η Μόσχα θα ήταν «πανευτυχής» αν η Γαλλία επιτύγχανε στην αποστολή αυτή…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share