Μάλτα: Κλειστά μπαρ και μάσκες παντού λόγω κορονοϊού – Συναγερμός σε κρουαζιερόπλοιο

Author

Categories

Share

Νέα μέτρα ανακοίνωσε η Μάλτα για να περιορίσει την εξάπλωση του Covid19. Έτσι, λοιπόν, η χρήση της μάσκας γίνεται υποχρεωτική, ενώ το ωράριο λειτουργίας των κέντρων ψυχαγωγίας “ψαλιδίζεται”.

Όπως είπε ο πρωθυπουργός Ρόμπερτ Αμπέλα στο εξής στη Μάλτα τα μπαρ και τα κλαμπ θα κλείνουν στις 11 το βράδυ. Παράλληλα, η χρήση της μάσκας σε δημόσιους χώρους γίνεται στο εξής υποχρεωτική.

“Η υγεία ήταν και παραμένει προτεραιότητα, αλλά η ζωή πρέπει να συνεχιστεί”, είπε ο Αμπέλα.

Σήμερα η Μάλτα, μια χώρα 500.000 κατοίκων, έσπασε ρεκόρ κρουσμάτων, με 122 σε 24 ώρες.

“Είναι μια κρίσιμη στιγμή για να καταπολεμήσουμε τον κορονοϊό να προστατεύσουμε την οικονομία και τις θέσεις εργασίας”, πρόσθεσε. Την προσεχή Δευτέρα (19.10.2020) θα ανακοινωθούν μέτρα για τη στήριξη των επιχειρήσεων, ταυτόχρονα με την παρουσίαση του προϋπολογισμού.

A man lights a traditional torch during a vigil held in support of carers and the elderly, after a sharp rise in contagion and deaths due to the coronavirus disease (COVID-19) among the elderly, on the grounds of the Mater Dei Hospital, Tal-Qroqq, Malta September 26, 2020. REUTERS/Darrin Zammit Lupi

Ο Αμπέλα είπε ότι διατηρείται το όριο των 10 προσώπων όσον αφορά τις συναθροίσεις, όμως πλέον όλοι θα πρέπει να φορούν μάσκα, εκτός και αν βρίσκονται στο σπίτι τους ή μέσα σε αυτοκίνητο. Μπορούν επίσης να βγάζουν τη μάσκα όταν κάθονται σε εστιατόρια για να γευματίσουν.

Η απόφαση για το νέο ωράριο των μπαρ και των κλαμπ θα τεθεί σε ισχύ, επίσης, στις 19 του μηνός.

Νωρίτερα, οι αρχές της Μάλτας απαγόρευσαν την αποβίβαση των επιβατών του κρουαζιερόπλοιου “MSC Grandiosa”, στο οποίο εντοπίστηκε ένα ύποπτο κρούσμα.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / φωτογραφίες: Reuters

Πηγή: newsit.gr

Author

Share