Μαργαρίτης Σχοινάς: Σε αγώνα ποδοσφαίρου προσφύγων και αθλητών special olympics (pics)

Author

Categories

Share

Ο Μαργαρίτης Σχοινάς, αντιπρόεδρος της Κομισιόν, έδωσε το παρών σε μικτό τουρνουά ποδοσφαίρου μεταξύ προσφύγων και αθλητών των Special Olympics EU στην έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες. Αφορμή της εκδήλωσης, η Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων.

Ο Μαργαρίτης Σχοινάς με ανάρτησή του στο Twitter τονίζει σχετικά ότι «η Ευρωπαϊκή Ένωση παραμένει δεσμευμένη να βοηθήσει τους πιο ευάλωτους και να προστατεύσει τους πρόσφυγες».

Δείτε την ανάρτηση του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής:

Ειδικότερα, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν σημείωσε: «Σήμερα Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων με πρόσφυγες και αθλητές των Special Olympics EU για ένα μικτό τουρνουά ποδοσφαίρου. Η Ευρωπαϊκή Ένωση παραμένει δεσμευμένη να βοηθήσει τους πιο ευάλωτους και να προστατεύσει τους πρόσφυγες».

«Ο αθλητισμός, παράγοντας κοινωνικής ένταξης, καθιστά δυνατό το να ξεπεράσουμε τα εμπόδια», επισήμανε ο Μαργαρίτης Σχοινάς.

Τα Special Olympics EU καλωσόρισαν ανθρώπους με διαφορετικό υπόβαθρο ενώνοντας τους σε ένα τουρνουά ποδοσφαίρου μεταξύ πέντε μικτών ομάδων. Κάθε ομάδα αποτελείτο από τέσσερις αθλητές των Special Olympics και τρεις πρόσφυγες που διαμένουν στο Βέλγιο.

Τις αθλητικές δραστηριότητες θα ακολουθήσει συζήτηση για τις πολιτικές ενσωμάτωσης στις ευρωπαϊκές κοινωνίες με μαρτυρίες και απόψεις από τους συμμετέχοντες αθλητές με τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν και τον πρώην πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρομπάι.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share