Μαρία Σάκκαρη: «Πολλές φορές περπατάω στο δρόμο και κοιτάζω πίσω μου γιατί φοβάμαι»

Author

Categories

Share

Η Μαρία Σάκκαρη βραβεύτηκε ως η αθλήτρια της χρονιάς από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αθλητικού Τύπου και μίλησε για την επιτυχία της, αλλά και τους στόχους της από εδώ και στο εξής.

Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια αναφέρθηκε όμως και στο κίνημα του me too και τους κινδύνους που βιώνει και η ίδια ως κοπέλα στην κοινωνία.

Οι δηλώσεις της Σάκκαρη

Για το βραβείο: “Είναι τεράστια η τιμή. Νομίζω πως το να κλείνει η χρονιά με αυτό τον τρόπο είναι κάτι τεράστιο. Για εμένα κλείνει η σεζόν, αλλά ξεκινάει πάλι σε τρεις ημέρες, καθώς ταξιδεύω για την Αυστραλία. Έτσι είναι, όμως, το συγκεκριμένο άθλημα”.

Για το από πού αντλεί δύναμη: “Το γεγονός ότι προέρχομαι από αυτή την όμορφη χώρα, την Ελλάδα μας, μού δίνει τεράστιο κίνητρο. Το βλέπω στο πώς μας αντιμετωπίζουν οι συναθλητές μας στο εξωτερικό”.

Για τους στόχους της νέας σεζόν: “Έχω πει επανειλημμένα ότι δεν βάζω ποτέ έναν συγκεκριμένο στόχο. Νομίζω πως αυτή την στιγμή βρίσκομαι στις κορυφαίες/καλύτερες τενίστριες του κόσμου. Θέλω απλά να δω τον εαυτό μου να εξελίσσεται και να δω μία καλύτερη εκδοχή μου του χρόνου”.

Για το τι της δίνει κίνητρο: “Οι στιγμές που ζω όταν κερδίζω έναν αγώνα είναι απίστευτες. Δεν θα τις άλλαζα με τίποτα. Αυτές μου δίνουν ώθηση”.

Για το me too και τις σκέψεις της: “Είναι κάτι στενάχωρο, δεν το είδε κανένας να έρχεται. Ευτυχώς δεν έχω βρεθεί σε αυτή τη θέση, αλλά μπορώ να καταλάβω πώς αισθάνονται. Έχω πει κι εγώ πολλές φορές ότι περπατάω στο δρόμο και κοιτάζω πίσω μου γιατί φοβάμαι, γιατί είμαι κοπέλα και ζούμε σε μία τέτοια κοινωνία. Όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό. Αλλά η δύναμη και το σθένος αυτών των γυναικών ήταν κάτι το απίστευτο”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share