Μαρτυρία για δύο Έλληνες σοβαρά τραυματίες μετά από έκρηξη ρουκέτας σε εκκλησία στο Σουδάν – Χάος στη χώρα

Author

Categories

Share

Δύο Έλληνες φέρεται να έχουν τραυματιστεί σοβαρά από ρουκέτα στο Σουδάν, ενώ η χώρα έχει βυθιστεί στο χάος μετά την απόπειρα πραξικοπήματος.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ ο μητροπολίτης Νουβίας Σάββας δύο Έλληνες τραυματίστηκαν στο Χαρτούμ του Σουδάν από ρουκέτα που έπεσε κοντά στην εκκλησία μετά το τέλος της Αναστάσιμης λειτουργίας.

Ο επίτιμος πρόξενος της Ελλάδας στο Σουδάν, λέει ότι δεν μπορεί κανείς να κυκλοφορήσει έξω, καθώς υπάρχουν οι αδέσποτες σφαίρες. Το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών έχει καλέσει τα μέλη της ελληνικής κοινότητας να αποφεύγουν περιττές μετακινήσεις  και να τηρούν τα μέγιστα δυνατά μέτρα ασφαλείας. 

Οι δύο Έλληνες νοσηλεύονται στο νοσοκομείο

Την ώρα της λειτουργίας της πρώτης Ανάστασης η εκκλησία ήταν περικυκλωμένη από τεθωρακισμένα και έπεσε ρουκέτα που τραυμάτισε δύο Έλληνες λέει μιλώντας στην ΕΡΤ ο Μητροπολίτης Νουβίας και παντός Σουδάν Σάββας στην ΕΡΤ. «Ήρθαν δυο Έλληνες και μας ειδοποίησαν ότι πρέπει να σταματήσουμε γιατί έξω από το ναό έχει πολλά τανκ, πολύ στρατό και είναι επικίνδυνη η κατάσταση. Συντομεύσαμε τη λειτουργεία όμως είχαμε ένα δυσάρεστο γεγονός καθώς αυτοί οι Έλληνες βγαίνοντας έξω από την εκκλησία και κατευθυνόμενοι προς το σπίτι τους, γιατί μένουν μέσα στην ελληνική κοινότητα, έπεσε δίπλα τους μια ρουκέτα και τους τραυμάτισε πολύ σοβαρά. Είναι στο νοσοκομείο, περιμένουμε να δούμε αν θα τους χειρουργήσουν ή όχι.

Χτυπάνε τη Μητρόπολη με σφαίρες, υπάρχουν Ελληνικές σημαίες απ’ έξω και ποτέ δεν έχει γίνει ξανά αυτό. Η κατάσταση είναι πολύ άσχημη από παντού βγαίνουν καπνοί. Προφανώς έχουν χτυπήσει υπουργεία γιατί γύρω από τη Μητρόπολη είναι τα υπουργεία εξωτερικών, εσωτερικών, δικαιοσύνης, το παλάτι. Προφανώς χτυπάνε τα υπουργεία απ’ ότι φαντάζομαι γιατί δεν μπορείς να βγεις έξω είναι πολύ επικίνδυνο.»

Επίτιμος και άμισθος πρόξενος της Ελλάδας στο Σουδάν: Μάχες και αδέσποτα πυρά

Ο επίτιμος και άμισθος πρόξενος της Ελλάδας στο Σουδάν, Γεράσιμος Παγουλάτος, επισημαίνει: Αυτή τη στιγμή το Χαρτούμ είναι επικίνδυνο. Πρέπει να περάσουν μια δυο μέρες ,να εκτονωθεί η κατάσταση ώστε να μπορέσουν να προσγειωθούν κάποια αεροπλάνα και σε συνδυασμό με την ΕΕ που έχει την εποπτεία να μπορέσει να γίνει κάποια εκκένωση αν χρειαστεί.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share