Ματωμένο πακέτο έφτασε και στην πρεσβεία της Ουκρανίας στη Μαδρίτη

Author

Categories

Share

Συναγερμός σήμανε και στην πρεσβεία της Ουκρανίας στην πρωτεύουσα της Ισπανίας, αφού έλαβε σήμερα (2.12.2022) ένα «ματωμένο πακέτο» παρόμοιο με εκείνα που εστάλησαν σε άλλες πρεσβείες στο εξωτερικό, όπως ανακοίνωσε το ουκρανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Μετά τις παγιδευμένες επιστολές-βόμβες που εστάλησαν σε διακεκριμένους στόχους στην Ισπανία σε σχέση με τον πόλεμο στην Ουκρανία, όπως η πρεσβεία των ΗΠΑ και ο πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ, τώρα στέλνονται ματωμένα πακέτα σε ουκρανικές πρεσβείες σε όλη την Ευρώπη.

Τα ματωμένα πακέτα περιείχαν μάτια ζώων, σύμφωνα με το ουκρανικό υπουργείο Εξωτερικών. Η ισπανική αστυνομία απέκλεισε την περιοχή γύρω από την ουκρανική πρεσβεία στη Μαδρίτη και ερευνάται το πακέτο.

Υπενθυμίζεται ότι μία από τις παγιδευμένες επιστολές εξερράγη, τραυματίζοντας έναν υπάλληλο. Συνολικά έχουν σταλεί 6 παγιδευμένες επιστολές και ματωμένα πακέτα σε 5 πρεσβείες της Ουκρανίας και 3 προξενεία της χώρας σε διάφορες χώρες της Ευρώπης.

«Είναι μια καλά σχεδιασμένη εκστρατεία τρόμου και εκφοβισμού»

«Μελετούμε τη σημασία αυτού του μηνύματος», ανέφερε σε μια δήλωση στο Facebook ο Όλεγκ Νικολένκο, προσθέτοντας ότι ο υπουργός Εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπα έδωσε εντολή όλες οι εμπλεκόμενες πρεσβείες και τα προξενεία να τεθούν σε κατάσταση υψηλού συναγερμού.

«Έχουμε λόγο να πιστεύουμε πως μια καλά σχεδιασμένη εκστρατεία τρόμου και εκφοβισμού των ουκρανικών πρεσβειών και προξενείων βρίσκεται σε εξέλιξη», ανέφερε σε μια ανακοίνωση ο Ντμίτρο Κουλέμπα.

«Οι προσπάθειες αυτές (εκφοβισμού) είναι ανώφελες», υπογράμμισε, δείχνοντας τη Ρωσία που υπέστη αρκετές ταπεινωτικές ήττες επί του στρατιωτικού πεδίου τις τελευταίες εβδομάδες στην Ουκρανία.

Και άλλες επιθέσεις

Ο Νικολένκο δήλωσε ότι η είσοδος στο διαμέρισμα του πρεσβευτή στο Βατικανό είχε υποστεί βανδαλισμό. Πηγή της πρεσβείας στη Ρώμη δήλωσε ότι μπροστά στην πόρτα είχαν τοποθετηθεί ανθρώπινα περιττώματα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η πρεσβεία στο Καζακστάν είχε λάβει απειλή για τοποθέτηση βόμβας, που στη συνέχεια δεν επιβεβαιώθηκε.

Η πρεσβεία στις ΗΠΑ έλαβε επιστολή που περιείχε επικριτικό άρθρο για την Ουκρανία, ανέφερε ο ίδιος. Η επιστολή, όπως και οι περισσότερες από τις άλλες, προερχόταν από μία ευρωπαϊκή χώρα, δήλωσε, χωρίς να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες.

Στη Μαδρίτη, το προσωπικό ασφαλείας στην πρεσβεία εντόπισε το πακέτο, που έφερε γραμματόσημο μιας ξένης χώρας, περίπου στις 15:00 ώρα Ελλάδας, ανέφερε το υπουργείο Εσωτερικών της Ισπανίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share