Μαύρα πρωτεία στον Έλον Μασκ! Στο ρεκόρ Γκίνες για τη μεγαλύτερη απώλεια περιουσίας σε ένα χρόνο

Author

Categories

Share

Ο Έλον Μασκ κατάφερε κάτι το… ακατόρθωτο. Έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ για τη μεγαλύτερη απώλεια περιουσίας σε έναν χρόνο, σύμφωνα με το βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες.

Από τον Νοέμβριο του 2021 ο Έλον Μασκ έχασε κάπου 182 δις. δολάρια, σύμφωνα με το Forbes, δηλαδή 124 δις. περισσότερα σε σύγκριση με το προηγούμενο ρεκόρ. Στην σελίδα του ρεκόρ Γκίνες σημειώνει ότι «το ακριβές ποσό είναι σχεδόν αδύνατο να εξακριβωθεί».

άλλες πηγές αναφέρουν ότι ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος έχασε ένα ποσό πιο κοντά στα 200 δισεκατομμύρια δολάρια, ξεπερνώντας κατά πολύ το προηγούμενο ρεκόρ του Ιάπωνα επενδυτή τεχνολογίας Μασαγιόσι Σον, ο οποίος είχε χάσει το 2000 κάπου 58,6 δισεκατομμύρια δολάρια.

Το Forbes εκτιμά ότι η καθαρή περιουσία του Μασκ, μετά την κακή απόδοση της μετοχής της Tesla, μειώθηκε από 320 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ το 2021 σε 138 δισεκατομμύρια δολάρια τον Ιανουάριο του 2023.

«Τα μακροπρόθεσμα θεμελιώδη είναι εξαιρετικά ισχυρά. Η βραχυπρόθεσμη τρέλα της αγοράς είναι απρόβλεπτη», έγραψε ο Έλον Μασκ στο Twitter στις 30 Δεκεμβρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share