“Μαύρη” Παρασκευή στην Πολωνία: Ρεκόρ θανάτων το τελευταίο 24ωρο από τον κορονοϊό

Author

Categories

Share

Ημερήσιο ρεκόρ θανάτων από κορονοϊό στην Πολωνία και περισσότερα από 7.700 νέα κρούσματα της ασθένειας, καταγράφηκε σήμερα, Παρασκευή (16.10.2020).

Ειδικότερα, η Πολωνία σημείωσε νέο ημερήσιο ρεκόρ 132 θανάτων από Covid19 και ανέφερε 7.705 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα εν μέσω φόβων ότι η πανδημία θέτει σε δοκιμασία την επάρκεια νοσοκομειακών κλινών και αναπνευστήρων της χώρας.

Η κυβέρνηση κάλεσε τους Πολωνούς να ταξιδεύουν στο εξωτερικό μόνο αν είναι απολύτως απαραίτητο έπειτα από ένα ακόμα ημερήσιο ρεκόρ 8.099 νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων χθες, Πέμπτη (15.10.2020).

“Εκδίδουμε μια σύσταση προς τους συμπατριώτες μας για να αναλογιστούν οι ίδιοι αν θα πρέπει να ταξιδεύουν εκτός συνόρων, σε περίπτωση που είναι απολύτως απαραίτητο για οικογενειακούς ή επαγγελματικούς λόγους”, είπε σε συνέντευξη Τύπου ο υφυπουργός Εξωτερικών Πιότρ Βάβρζικ.

Χθες, Πέμπτη, οι Αρχές της Πολωνίας επέβαλαν νέους περιορισμούς, περιλαμβανομένου του κλεισίματος όλων των γυμναστηρίων και των πισινών, ενώ μείωσαν και τον επιτρεπόμενο αριθμό των προσκεκλημένων σε γάμους και σε κάποιες περιοχές τούς απαγόρευσαν εντελώς.

Η κυβέρνηση έχει δηλώσει ότι προσπαθεί να αποφύγει την επιβολή ενός καθολικού lockdown, αλλά δεν αποκλείονται περαιτέρω περιορισμοί αν συνεχίσει να αυξάνεται ο αριθμός των κρουσμάτων.

Πολωνία: Δοκιμάζονται οι αντοχές του συστήματος υγείας 

Η συνεχιζόμενη αύξηση του αριθμού των θανάτων σημειώνεται εν μέσω φόβων για μια έλλειψη ιατρικού προσωπικού, καθώς και εξοπλισμού.

Στην παρούσα φάση, 6.980 νοσοκομειακές κλίνες καταλαμβάνονται από ασθενείς με COVID-19, ενώ χρησιμοποιούνται 540 αναπνευστήρες, σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας.

Το τελευταίο 24ωρο πραγματοποιήθηκαν σχεδόν 51.000 διαγνωστικά τεστ, σύμφωνα με το υπουργείο.

Η ιατρική κοινότητα έχει ασκήσει κριτική εις βάρος της κυβέρνησης κατηγορώντας την ότι δεν έκανε αρκετά για να αποτρέψει ένα δεύτερο κύμα της πανδημίας, η οποία έχει πλήξει την Πολωνία και την περιοχή πολύ σφοδρότερα σε σχέση με το πρώτο κύμα.

Στην Πολωνία έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα 157.608 επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού και 3.440 θάνατοι.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share