Με μποϊκοτάζ κινδυνεύει η λαμπερή βραδιά των Όσκαρ αν δεν εμφανιστεί ο Ζελένσκι – Πρωτοστάτης ο Σον Πεν

Author

Categories

Share

Στην σκιά του πολέμου στην Ουκρανία θα πραγματοποιηθεί φέτος η Τελετή Απονομής των βραβείων Όσκαρ, γεγονός που όπως φαίνεται μπορεί να επηρεάσει την λαμπερή βραδιά. Αυτό φαίνεται και από την πρόσφατη δήλωση του Σον Πεν, ο οποίος καλεί σε μποϊκοτάζ στην περίπτωση που δεν επιτραπεί από την διοργάνωση η εμφάνιση του Βολοντιμίρ Ζελένσκι. 

Δημοσιεύματα σε αμερικανικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι οι υπεύθυνοι για την Τελετή Απονομής των βραβείων Όσκαρ έχουν αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο, το βράδυ της Κυριακής (27.03.2022), να δούμε στη σκηνή του Dolby Theater και τον πρόεδρο της Ουκρανίας. Αυτό που τους προβληματίζει φαίνεται να είναι το κατά πόσο θα πρέπει να πάρει πολιτικά χαρακτηριστικά η βραδιά, κάτι που θεωρείται δεδομένο ειδικά αν τελικά μιλήσει ο Βολοντιμίρ Ζελένσκι

Για το ενδεχόμενο αυτό τοποθετήθηκε και ο Σον Πεν, σε συνέντευξή του στο CNNi μια μέρα πριν την τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ. O διάσημος ηθοποιός κάλεσε μάλιστα σε μποϊκοτάζ της φετινής τελετής στην περίπτωση που δεν επιτραπεί στον πρόεδρο της Ουκρανίας να εμφανιστεί μέσω βίντεο. 

«Δεν υπάρχει τίποτα μεγαλύτερο που θα μπορούσαν να κάνουν τα Academy Awards από το να δώσουν στον Ζελένσκι την ευκαιρία να μιλήσει σε όλους μας» είπε ο Σον Πεν. «Αντιλαμβάνομαι πως έχει ληφθεί η απόφαση να μην γίνει κάτι τέτοιο. Εάν συμβεί κάτι τέτοιο, θα λιώσω τα δικά μου Όσκαρ δημόσια» πρόσθεσε ο γνωστός ηθοποιός. 

«Προσεύχομαι να μην συνέβη αυτό. Προσεύχομαι να μην υπήρξαν αλαζονικοί άνθρωποι που θεωρούν τους εαυτούς τους αντιπροσώπους του ευρύτερου καλού στον κλάδο μου, που αποφάσισαν να μην δώσουν τον λόγο στην ηγεσία της Ουκρανίας» συνέχισε. «Ελπίζω πως δεν συνέβη αυτό. Ελπίζω κάθε παραβρισκόμενος να αποχωρήσει εάν συμβεί κάτι τέτοιο». 

Υπενθυμίζεται πως ο Σον Πεν, ο οποίος βρισκόταν στην ουκρανική πρωτεύουσα για να γυρίσει ένα ντοκιμαντέρ όταν ξεκίνησε η ρωσική εισβολή, υπέγραψε συμφωνία για το ίδρυμά του να παρέχει εκπαίδευση και στέγη στους πρόσφυγες στην Πολωνία. 

Στη σκιά του πολέμου τα φετινά βραβεία

Σημειώνεται ότι η συζήτηση για την εμφάνιση του Βολοντιμίρ Ζελένσκι ξεκίνησε μετά την δήλωση της Έιμι Σούμερ, συμπαρουσιάστριας της βραδιάς, ότι είχε προτείνει να προσκληθεί ο πρόεδρος της Ουκρανίας. Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι το ABC, που θα μεταδώσει την τελετή απονομής, έχει ταχθεί υπέρ της εμφάνισης του, χωρίς όμως να έχει διευκρινιστεί αν αυτό τελικά θα συμβεί. 

Πιστεύεται επίσης ότι η ουκρανικής καταγωγής ηθοποιός Mila Kunis, η οποία συγκέντρωσε 35 εκατομμύρια δολάρια με τον σύζυγό της Ashton Kutcher, για τους πρόσφυγες, θα κάνει μια δήλωση για τον πόλεμο στην Ουκρανία. Όπως όλα δείχνουν λοιπόν τα κοινωνικά και πολιτικά σχόλια δεν θα λείψουν από την λαμπερή βραδιά των Όσκαρ. 

Πάντως, η διοργάνωση των βραβείων Όσκαρ, από την πλευρά της, αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο στη New York Post για τα όσα ακούγονται και γράφονται, ενώ ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την τελετή απονομής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share