Με Ψαραντώνη, Νίκο Χουλιαράκη και Μάνια Παπαδημητρίου το ψηφοδέλτιο επικρατείας του ΜέΡΑ25 – Επικεφαλής η Σοφία Σακοράφα

Author

Categories

Share

Το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του δημοσιοποίησε το ΜέΡΑ25 για τις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας του ΜέΡΑ25 είναι η Σοφία Σακοράφα. Ανάμεσα στα άλλα ονόματα είναι και αυτά του Ψαραντώνη, της ηθοποιού και πρώην βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Μάνιας Παπαδημητρίου, και του πρώην γγ του υπουργείου Οικονομικών, Νίκου Θεοχαράκη.

Αναλυτικά το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΜέΡΑ25

– Ο καθηγητής Οικονομικών του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρώην γγ του υπουργείου Οικονομικών, Νίκος Θεοχαράκης.

– Η Χριστίνα Μπαλτατζή, 33χρονη απόδημη, «παιδί της κρίσης», όπως αναφέρεται στο σχετικό Δελτίο Τύπου, αρχιτέκτονας και κληρωτό μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΜέΡΑ25.

– Η Θεσσαλονικιά Δέσποινα Χαραλαμπίδου, πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής και νυν στέλεχος της Λαϊκής Ενότητας.

– Ο απόδημος αρχιτέκτονας Κώστας Στεφανίδης, κάτοικος Αυστραλίας, μέλος του DiEM25 και ενεργό μέλος της ομογένειας και του ΜέΡΑ25 στη Μελβούρνη.

– Ο καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης του Πάντειου Πανεπιστημίου και διευθυντής του «Εργαστηρίου Συγκρουσιακής Πολιτικής», Σεραφείμ Σεφεριάδης.

– Ο πολεοδόμος Σπύρος Μουρατίδης, κάτοικος Αγγλίας, επίσης «παιδί της κρίσης», από τα πρώτα μέλη του DiEM25 το 2016. Είναι ο τρίτος απόδημος υποψήφιος του ψηφοδελτίου.

– Η Αλεξάνδρα Κορωναίου, καθηγήτρια του Τμήματος Ψυχολογίας και πρώην κοσμήτορας της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του Παντείου, στέλεχος της Αριστεράς, του φεμινισμού και των κινημάτων.

– O Στάθης Κουβελάκης, επί δεκαετίες καθηγητής στο Kings College του Λονδίνου, στέλεχος της Ριζοσπαστικής Αριστεράς στη Γαλλία και την Ελλάδα.

– Η ηθοποιός, πρώην βουλευτής και νυν στέλεχος της ΛΑΕ Μάνια Παπαδημητρίου.

– Ο πολιτικός επιστήμονας Αλέξανδρος Μπίστης, πρώην μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και Συντονιστής Πολιτικού Σχεδιασμού του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι το καλοκαίρι του 2015, υποψήφιος Επικρατείας του ΜέΡΑ25 και το 2019.

– H, επί δύο δεκαετίες, καθηγήτρια Κοινωνικής Ρομποτικής του Πανεπιστημίου UNSW της Αυστραλίας, Μάρι Βελονάκη, μέλος του DiEM25 από το 2016, υποψήφια Επικρατείας του ΜέΡΑ25 και το 2019.

– Η Αλεξάνδρα Κασίμη, αγωνίστρια του Μάη του ’68 στη Γαλλία.

– Ο οικονομολόγος, συγγραφέας και πρώην μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Λάσκος (παραιτήθηκε το 2015).

– Στην τελευταία, τιμητική, θέση, βρίσκεται ο θρυλικός λυράρης από τα Ανώγεια, ο Ψαραντώνης (ήταν υποψήφιος, στην ίδια θέση, και το 2019).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share