Μετάλλαξη Όμικρον – Αυστραλία: Μαθητής που δεν είχε ταξιδέψει το δέκατο κρούσμα

Author

Categories

Share

Το πρώτο κρούσμα της νέας μετάλλαξης Όμικρον που οφείλεται σε μετάδοση εντός της κοινότητας και δεν σχετίζεται με ταξίδι στο εξωτερικό ανακοίνωσε η Αυστραλία. Πρόκειται για έναν μαθητή, που δεν ταξίδεψε πρόσφατα στο εξωτερικό, κάτι που σημαίνει πως η παραλλαγή αυτή πλέον κυκλοφορεί στον πληθυσμό της χώρας.

Το κρούσμα, που επιβεβαιώθηκε στο Σίδνεϊ, τη μεγαλύτερη πόλη της Αυστραλίας και πρωτεύουσα της πολιτείας της Νέας Νότιας Ουαλίας, εντοπίστηκε παρά την απαγόρευση στους αλλοδαπούς να εισέρχονται στην αυστραλιανή επικράτεια και άλλους περιορισμούς στις πτήσεις από το νότιο τμήμα της Αφρικής, όπου ταυτοποιήθηκε η νέα μετάλλαξη Όμικρον στα τέλη Νοεμβρίου.

Ο μαθητής που μολύνθηκε από τον Όμικρον δεν είχε ταξιδέψει «στο εξωτερικό» και δεν έχει «καμία σχέση με ανθρώπους που ταξίδεψαν στο εξωτερικό», τόνισε το υπουργείο Υγείας της Νέας Νότιας Ουαλίας, διευκρινίζοντας πως η ιχνηλάτηση των επαφών του βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη.

Στην Αυστραλία έχουν εντοπιστεί άλλα εννέα κρούσματα της Όμικρον. Όλα τα πρόσωπα που μολύνθηκαν είναι ταξιδιώτες που γύρισαν στη χώρα από το εξωτερικό.

Το χριστιανικό σχολείο Regents Park, στο δυτικό Σίδνεϊ, όπου φοιτά ο μαθητής, ανακοίνωσε πως κλείνει. Η οικογένεια του παιδιού έχει τεθεί σε καραντίνα.

2.000 κρούσματα την ημέρα

Η Αυστραλία καταγράφει το τρέχον διάστημα κάπου 2.000 κρούσματα του SARS-CoV-2 την ημέρα. Αλλά, με το ποσοστό των πολιτών άνω των 16 ετών που έχουν ανοσοποιηθεί πλήρως στο 87%, οι αρχές εκφράζουν την αυτοπεποίθηση για την πορεία του αγώνα εναντίον της πανδημίας και της αποτελεσματικότητας των εμβολίων έναντι της νέας παραλλαγής.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται το τρέχον διάστημα στα νοσοκομεία είναι χαμηλός. Η χώρα έχει καταγράψει 2.021 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου κάπου 212.000 κρουσμάτων του SARS-CoV-2, αριθμούς μάλλον χαμηλούς σε σύγκριση με άλλα κράτη ανάλογου επιπέδου οικονομικής ανάπτυξης και πληθυσμού.

Η Βόρεια Περιοχή, όπου ζουν οι περισσότεροι αυτόχθονες της Αυστραλίας, ανακοίνωσε σήμερα τον πρώτο θάνατο εξαιτίας της COVID-19. Επρόκειτο για 70άρα αυτόχθονη.

Η Όμικρον έχει χαρακτηριστεί «ανησυχητική παραλλαγή» του νέου κορονοϊού από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Βρίσκονται σε εξέλιξη επιστημονικές έρευνες για να εξακριβωθεί κατά πόσον είναι πιο μολυσματική και πιο ανθεκτική στα εμβόλια κατά της COVID-19.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share