Μετάλλαξη Όμικρον: Οι περισσότεροι από τους 43 ασθενείς στις ΗΠΑ είναι εμβολιασμένοι

Author

Categories

Share

Τα περισσότερα από τα 43 κρούσματα της μετάλλαξη Όμικρον του κορονοϊού που έχουν εντοπιστεί μέχρι τώρα στις ΗΠΑ ήταν σε ανθρώπους πλήρως εμβολιασμένους.

Τα στοιχεία έρχονται από μια αναφορά των Κέντρων Πρόληψης και Ελέγχου Ασθενειών (CDC) και μάλιστα το ένα τρίτο από αυτούς είχε κάνει και την τρίτη δόση.

Σύμφωνα με τα CDC, από τους 43 ασθενείς με Όμικρον, οι 34 ήταν πλήρως εμβολιασμένοι. Δεκατέσσερις από αυτούς είχαν κάνει και την ενισχυτική δόση, όμως για τους πέντε δεν είχαν περάσει ακόμη 14 ημέρες από τον εμβολιασμό τους, ώστε να είναι πλήρως προστατευμένοι.

Μολονότι οι αριθμοί είναι πολύ μικροί, εντείνονται οι ανησυχίες ότι τα υπάρχοντα εμβόλια για την Covid-19 μπορεί να μην προστατεύουν πλήρως απέναντι στην πολύ μεταδοτική νέα παραλλαγή.

Η Όμικρον έχει εντοπιστεί σε 22 Πολιτείες μέχρι τώρα. Τα 25 κρούσματα αφορούν άτομα ηλικίας 18-39 ετών και τα 14 είχαν ταξιδέψει στο εξωτερικό. Έξι είχαν νοσήσει από την Covid-19 στο παρελθόν.

Οι περισσότεροι ασθενείς εμφανίζουν ήπια συμπτώματα όπως βήχα, καταρροή και κόπωση. Ένας νοσηλεύτηκε για δύο ημέρες. Άλλα συμπτώματα, που δεν αναφέρθηκαν με ιδιαίτερη συχνότητα, είναι ναυτία ή εμετοί, λαχάνιασμα ή δυσκολία στην αναπνοή, διάρροια, ανοσμία και αγευσία. Σύμφωνα με τα CDC, είναι αναμενόμενο τα συμπτώματα να είναι ηπιότερα στους εμβολιασμένους και τους νοσήσαντες.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share