Μετωπική Νέας Δημοκρατίας – ΣΥΡΙΖΑ για δημοσίευμα του Guardian

Author

Categories

Share

Στα χαρακώματα μπήκαν Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή σημερινό (15.2.2023) δημοσίευμα του Guardian.

Οι πρώτες ριπές ρίχτηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, που εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία ανέφερε ότι «σήμερα ο Guardian αποκάλυψε τη δράση ομάδας Ισραηλινών συμβούλων, της Team Jorge, η οποία είχε επιδοθεί σε συντονισμένη χειραγώγηση εκλογικών διαδικασιών σε 30 χώρες».

«Μετά την αποκάλυψη για τη συνεργασία της Majoritas με τη Νέα Δημοκρατία το 2019 για τη χειραγώγηση του εκλογικού σώματος, σήμερα αποκαλύπτεται ότι και η Team Jarge διαθέτει ομάδα κρούσης στην Ελλάδα», συνέχιζε η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

«Το κυβερνητικό σκάνδαλο των παρακολουθήσεων ρίχνει βαριά τη σκιά του στη δημόσια ζωή. Η είσοδος της χώρας σε προεκλογική περίοδο κάνει ακόμα πιο άμεση την ανάγκη για εισαγγελική παρέμβαση προκειμένου να διερευνηθούν οι αποκαλύψεις του διεθνούς Τύπου στην πτυχή που αφορά στην χώρα μας. Καμιά σκοτεινή παρέμβαση δεν μπορεί να ακυρώσει την θέληση των Ελλήνων πολιτών για Δικαιοσύνη και την πολιτική αλλαγή που έρχεται», συμπλήρωσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης

ΝΔ: «Οι πολίτες δεν χειραγωγούνται, θα δώσουν απάντηση στις κάλπες»

Η Νέα Δημοκρατία απάντησε άμεσα στις βολές του ΣΥΡΙΖΑ. «Οι Έλληνες πολίτες δεν χειραγωγούνται, ούτε από τα fake news, ούτε από την προπαγάνδα της Κουμουνδούρου! Ξέρουν πολύ καλά και το ποιον και το γιατί τον ψηφίζουν ή τον αποδοκιμάζουν και θα δώσουν την ηχηρή απάντησή τους στον ΣΥΡΙΖΑ στις κάλπες!», τονίζει η ΝΔ σε ανακοίνωση της απαντώντας στον ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με την αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το άρθρο του Guardian.

Η ΝΔ κάνει λόγο για διαστρέβλωση του άρθρου και μυθεύματα και επισημαίνει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ «συνεχίζει την απέλπιδα προσπάθεια διαχείρισης της επερχόμενης ήττας του, φτάνοντας στο σημείο να διαστρεβλώσει άρθρο του Guardian για να φτιάξει μυθεύματα που διαψεύδονται από άλλο σημερινό άρθρο του ίδιου του Guardian για το ίδιο θέμα!»

Όπως τονίζει η ΝΔ όχι μόνο δεν γίνεται πουθενά σύνδεση με προσπάθεια εκλογικής χειραγώγησης για λογαριασμό της κυβέρνησης «στο άρθρο που διαστρεβλώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αντίθετα ο ίδιος ο Guardian μιλάει για εταιρείες που αξιοποιούν διαδικτυακά εργαλεία και στρατηγικές για εμπορικές διαφορές!».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share