Μεξικό: Διαβόητο μέλος του καρτέλ της Σιναλόα κρατούσε όμηρο Αμερικανή επί ένα χρόνο

Author

Categories

Share

Μοιάζει περισσότερο με επεισόδιο από το Narcos. Αλλά είναι αλήθεια: στο Μεξικό, διαβόητος ναρκέμπορος και ηγετικό στέλεχος του καρτέλ της Σιναλόα (ηγέτης του ήταν ο «Ελ Τσάπο») κρατούσε μια γυναίκα όμηρο για να εκβιάσει καρτέλ των… ΗΠΑ!

Ο Λουίς Ραούλ Κάστρο Βαλενσουέλα, γνωστός επίσης με το προσωνύμιο «Τσάτσο», που φέρεται να είναι ηγετικό μέλος του διαβόητου μεξικανικού καρτέλ Σιναλόα (ένα από τα μεγαλύτερα στο Μεξικό), κρατούσε όμηρο μια Αμερικανίδα επί έναν χρόνο, προκειμένου να αναγκάσει μια ομάδα Αμερικανών διακινητών ναρκωτικών να πληρώσει ποσό που υποστήριζε πως του χρωστούσε χρήματα. 

Ο «Τσάτσο» απαιτούσε οι διακινητές αυτοί, στην πολιτεία Ντέλαγουερ (ανατολικές ΗΠΑ), να του δίνουν μεγαλύτερο μερίδιο των κερδών τους από τις πωλήσεις ηρωίνης και φαιντανύλης για να αφήσει ελεύθερη την όμηρο, σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ.

Click4more Κολομβία: Έψαχναν αγνοούμενη και βρήκαν ομαδικό τάφο 26 αγνώστων!

Η γυναίκα, που κατονομάστηκε με τα αρχικά ND, απήχθη τον Ιανουάριο του 2020 και απελευθερώθηκε μόλις τον περασμένο μήνα, έπειτα από έφοδο της μεξικανικής αστυνομίας στο Κουλιακάν, κατά την οποία συνελήφθη ο Λουίς Ραούλ Κάστρο Βαλενσουέλα.

Είναι «καλά στην υγεία της», διευκρίνισε το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης.

Στο πλαίσιο της έρευνας, σε έναν κάτοικο Ντέλαγουερ, τον Τζαμάρ Τζάκσον, άλλον έναν άνδρα και δύο γυναίκες απαγγέλθηκαν κατηγορίες για παραβίαση της νομοθεσίας σχετικά με τις ναρκωτικές ουσίες και τα πυροβόλα όπλα.

Σύμφωνα με τον ομοσπονδιακό εισαγγελέα του Ντέλαγουερ, Ντέιβιντ Ουάις, η γυναίκα απήχθη για να αναγκαστεί ο Τζαμάρ Τζάκσον να συνεχίσει να διακινεί τα ναρκωτικά του Κάστρο Βαλενσουέλα και να τον πληρώνει.

«Η ασφάλεια του θύματος και η ενδεχόμενη επιστροφή της συνδεόταν με τη συνέχιση των πληρωμών από τον Τζαμάρ Τζάκσον και άλλα πρόσωπα για την κάλυψη μεγάλου χρέους (για την προμήθεια) ναρκωτικών», σύμφωνα με τον Ουάις.

Σύμφωνα με τις αμερικανικές αρχές, η έρευνα επέτρεψε να κατασχεθούν ποσότητες ηρωίνης, φαιντανύλης, μεθαμφεταμινών, καθώς και πάνω από δέκα πυροβόλα όπλα. Τα ναρκωτικά είχαν εκτιμώμενη αξία πώλησης ενός και πλέον εκατομμυρίου δολαρίων.

Ο Λουίς Ραούλ Κάστρο Βαλενσουέλα διώκεται από τη μεξικανική δικαιοσύνη για τον φερόμενο ηγετικό ρόλο του στο καρτέλ Σιναλόα. Όμως το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης ζητεί πλέον την έκδοσή του για να δικαστεί στις ΗΠΑ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share