Μεξικό: Τουλάχιστον 29 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην επιχείρηση για τη σύλληψη του βαρόνου των ναρκωτικών

Author

Categories

Share

Δεκαεννέα φερόμενα μέλη συμμορίας και 10 στρατιώτες είναι τα άτομα που σκοτώθηκαν συνολικά στα βίαια επεισόδια που συγκλόνισαν το Μεξικό, μετά τη σύλληψη του βαρόνου των ναρκωτικών Οβίδιο Γκουσμάν, γιο του διαβόητου «Ελ Τσάπο». Την ανακοίνωση έκανε ο υπουργός Άμυνας, Λουίς Κρεσένσιο Σαντοβάλ.

Οι δυνάμεις ασφαλείας συνέλαβαν την Πέμπτη τον Οβίδιο, γιο του διαβόητου, φυλακισμένου Χοακίν, «Ελ Τσάπο» Γκουσμάν στο Μεξικό. Μέλη του καρτέλ Σιναλόα και συνεργάτες τους εξαπέλυσαν βίαιες επιθέσεις στην περιοχή, πυροβολώντας αστυνομικούς και στρατιώτες, πυρπολώντας οχήματα και αποκλείοντας δρόμους κατά μήκος των ακτών του Ειρηνικού.

Οι ταραχές επικεντρώθηκαν στην πόλη Κουλιακάν, την πρωτεύουσα της Σιναλόα, όπου εδρεύει το πανίσχυρο καρτέλ επικεφαλής του οποίου ήταν ο «Ελ Τσάπο» μέχρι τη σύλληψή του το 2016 και την απέλασή του στις ΗΠΑ τον επόμενο χρόνο.

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Σαντοβάλ είπε ότι στις χθεσινές επιχειρήσεις συνελήφθησαν συνολικά 21 άτομα. Δεν υπάρχουν αναφορές για θανάτους πολιτών.

Ο Οβίδιο Γκουσμάν, 32 ετών, συνελήφθη τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης και μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στην πόλη του Μεξικού. Κρατείται σε φυλακή υψίστης ασφαλείας.

Ο Σαντοβάλ είπε ότι στο Κουλιακάν θα παραμείνουν σε ισχύ δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, για την προστασία των πολιτών. Άλλοι 1.000 στρατιωτικοί αναμένεται να φτάσουν σήμερα στην πόλη για να ενισχύσουν τις τοπικές δυνάμεις ασφαλείας.

Ο πρόεδρος του Μεξικού Άντρες Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ είπε ότι δεν συμμετείχαν αμερικανικές δυνάμεις στην επιχείρηση για τη σύλληψη του Οβίδιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share