«Μία από τις μεγαλύτερες προσφυγικές και μεταναστευτικές τραγωδίες» λέει ο ΣΥΡΙΖΑ για το ναυάγιο στην Πύλο

Author

Categories

Share

«Η απίστευτη τραγωδία συγκλονίζει όλη την Ευρώπη» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για το ναυάγιο στην Πύλο. «Οι μετανάστες και οι πρόσφυγες δεν είναι νούμερα στις στατιστικές», συμπληρώνει σε ανακοίνωσή της η Κουμουνδούρου.

Στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για το ναυάγιο στην Πύλο επισημαίνεται ακόμη πως «όλες οι ενδείξεις συγκλίνουν στο ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μία από τις μεγαλύτερες προσφυγικές και μεταναστευτικές τραγωδίες των τελευταίων ετών».

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Κουμουνδούρου:

«Η απίστευτη τραγωδία της Πύλου συγκλονίζει όλη την Ευρώπη. Δυστυχώς όλες οι ενδείξεις συγκλίνουν στο ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μια από τις μεγαλύτερες προσφυγικές και μεταναστευτικές τραγωδίες των τελευταίων ετών. Δυσκολεύεται κανείς να βρει τις λέξεις για να εκφράσει τον πόνο για τόσες ζωές που χάθηκαν τόσο άδικα.

Το ναυάγιο της Πύλου ήρθε με τον πλέον δραματικό τρόπο να υπενθυμίσει ότι το προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται με ευκολίες, κραυγές και δημαγωγία. Δεν υπάρχουν απλές λύσεις για ένα από τα πιο σύνθετα διεθνή ζητήματα.

Μας υπενθυμίζει όμως και κάτι άλλο, πιο σημαντικό. Οι μετανάστες και οι πρόσφυγες δεν είναι νούμερα στις στατιστικές. Είναι άνθρωποι που χρήζουν σεβασμού, είναι ζωές που μετράνε όπως όλες οι άλλες ζωές. Γι’ αυτό, πρέπει να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο για να μη ζήσουμε άλλη τέτοια τραγωδία. Δεν πρέπει να αφήσουμε να ναυαγήσει η ανθρωπιά μας.

Με απόφαση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα, αναστέλλονται οι σημερινές (σ.σ. 14.06.2023) προεκλογικές εκδηλώσεις του κόμματος».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share