Μιανμάρ: Τα πτώματα 14 ανθρώπων, μελών της μειονότητας Ροχίνγκια βρέθηκαν σε παραλία

Author

Categories

Share

Σε μια παραλία στη Μιανμάρ βρέθηκαν 14 πτώματα ανθρώπων, όπως ανακοίνωσε σήμερα ένας αξιωματικός της τοπικής αστυνομίας, ενώ ένας διασώστης είπε ότι ορισμένοι ήταν μέλη της μειονότητας Ροχίνγκια και προσπάθησαν να φύγουν από τη χώρα δια θαλάσσης.

«Βρέθηκαν 14 πτώματα και 35 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και οι ιδιοκτήτες του σκάφους, διασώθηκαν», είπε ο Τουν Σούε, ο εκπρόσωπος της αστυνομίας στην περιφέρεια Πατέιν, που απέχει περίπου 200 χιλιόμετρα δυτικά της Ρανγκούν.

Ένας διασώστης της Οργάνωσης Διάσωσης της Μιανμάρ, που ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία του, είπε ότι τα οκτώ πτώματα βρέθηκαν την Κυριακή. Όλοι τους ήταν Ροχίνγκια που επιχείρησαν να φύγουν στη Μαλαισία.

Σύμφωνα με έναν ακτιβιστή αυτής της μουσουλμανικής μειονότητας, που μίλησε στο Γαλλικό Πρακτορείο, τα θύματα είναι 12 γυναίκες και δύο αγόρια. Οι επίδοξοι μετανάστες προέρχονταν από τις πόλεις Μπουτιντάουνγκ, Μαουνγκντάου και Σίτουε, στην Πολιτεία Ραχίν, όπου ζουν οι Ροχίνγκια.

Εκατοντάδες χιλιάδες Ροχίνγκια έχουν φύγει από τη χώρα από το 2017, μετά τη βίαιη καταστολή από τον στρατό που διέπραξε σφαγές και βιασμούς, σύμφωνα με τις μαρτυρίες των προσφύγων. Οι Ροχίνγκια που βρίσκονται ακόμη στη χώρα θεωρούνται συνήθως «ξένοι» που έφτασαν εκεί από το Μπανγκλαντές και τους αρνούνται την υπηκοότητα, τα δικαιώματά τους και την πρόσβαση σε υπηρεσίες. Κάθε χρόνο εκατοντάδες προσπαθούν να φύγουν και επιλέγουν ως προορισμό τους κυρίως τη Μαλαισία και την Ινδονησία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share