Μήνυμα Μητσοτάκη από Ωραιόκαστρο – «Η πίστη και η Ορθοδοξία δεν φυλακίζεται στα όρια κάποιων μικρών κομμάτων»

Author

Categories

Share

Μήνυμα στους ψηφοφόρους των μικρών πατριωτικών κομμάτων έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το Ωραιόκαστρο, δύο εβδομάδες πριν τις δεύτερες εθνικές εκλογές. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επισήμανε ότι «η πίστη και η ορθοδοξία ενώνει, δεν διχάζει. Τα του Καίσαρος τω Καίσαρι και τα του Θεού τω Θεώ».

Απευθυνόμενος σε αυτούς τους ψηφοφόρους εν όψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το Ωραιόκαστρο όπου βρέθηκε πρόσθεσε ότι «θέλω να τους πω ότι η πίστη δεν φυλακίζεται στα όρια κάποιων μικρών κομμάτων».

Θέλω με την ευκαιρία αυτή να απευθυνθώ σε όλους τους συμπολίτες μας οι οποίοι πιστεύουν ότι υπάρχουν κόμματα – ειδικά μικρά κόμματα, ανύπαρκτα κόμματα τα οποία δεν τα γνωρίζουμε – τα οποία μπορούν να εκφράσουν αυτά αυθεντικά το θρησκευτικό συναίσθημα, ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, σημειώνοντας:

«Ας αφήσουν, λοιπόν, διάφοροι, οι οποίοι θέλουν να δοξάζονται κρυπτόμενοι, στην άκρη αυτές τις λογικές ότι δήθεν αυτοί εκφράζουν την Εκκλησία και την Ορθοδοξία και κάποιοι άλλοι είμαστε λιγότερο ορθόδοξοι ή λιγότεροι πιστοί απ’ αυτούς. Δε νομίζω ότι τα επιχειρήματα αυτά μπορούν να στέκουν σήμερα στην ελληνική κοινωνία του 2023».

«Θέλω να τους πω ότι η πίστη δεν φυλακίζεται στα όρια κάποιων μικρών κομμάτων. Η πίστη και η ορθοδοξία ενώνει, δεν διχάζει. Τα του Καίσαρος τω Καίσαρι και τα του Θεού τω Θεώ», είπε χαρακτηριστικά ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, συμπληρώνοντας:

«Ας αφήσουν, λοιπόν, διάφοροι, οι οποίοι θέλουν να δοξάζονται κρυπτόμενοι, στην άκρη, αυτές τις λογικές, ότι, δήθεν, αυτοί εκφράζουν την Εκκλησία και την Ορθοδοξία και κάποιοι άλλοι είμαστε λιγότερο ορθόδοξοι ή λιγότερο πιστοί από αυτούς. Δεν νομίζω ότι τα επιχειρήματα αυτά μπορούν να στέκουν σήμερα στην ελληνική κοινωνία του 2023».

Εκλογές 2023 – Κυριάκος Μητσοτάκης: «Στις 25 Ιουνίου πάμε να τελειώσουμε τη δουλειά»

«Στη Β’ εκλογική περιφέρεια Θεσσαλονίκης, που αποτελούσε και αποτελεί παραδοσιακά ένα ισχυρό κάστρο της Νέας Δημοκρατίας, θέλω να βάλουμε ένα στοίχημα, ότι μπορούμε να αυξήσουμε κι άλλο τα ποσοστά μας και μπορούμε να συμπιέσουμε κόμματα και κομματίδια, τα οποία ξαφνικά βγήκαν στον αφρό, χωρίς να λένε απολύτως τίποτα, επικαλούμενα μόνο το συναίσθημα», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, απευθυνόμενος σε πολίτες του Ωραιοκάστρου Θεσσαλονίκης.

«Προφανώς και είμαστε ικανοποιημένοι από τα ποσοστά μας, αλλά δεν διέφυγε της προσοχής μου το γεγονός ότι διάφορα κόμματα και κομματίδια στα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας συγκέντρωσαν αρκετά υψηλά ποσοστά.

Και θέλω, επίσης, να απευθυνθώ και σε αυτούς, οι οποίοι με πολλή μεγάλη ευκολία μιλούν για πατριωτισμό για την προάσπιση των εθνικών συμφερόντων και να τους ζητήσω να αναλογιστούν: Ποια κυβέρνηση ήταν αυτή, η οποία μέσω πολύ μεγάλων δυσκολιών κατάφερε και κράτησε σταθερό τον στόχο της χώρας και έκανε σήμερα την Ελλάδα πολύ πιο ισχυρή από ό,τι ήταν το 2019;

Επενδύσαμε στις Ένοπλες Δυνάμεις μας με τέτοιο τρόπο ώστε, ουσιαστικά, έχουμε ανατρέψει την ισορροπία των δυνάμεων στο Αιγαίο μέσα σε μία τετραετία».

Ως προς τις εκλογές της 25ης Ιουνίου είπε ότι «το στοίχημα της κάλπης είναι τόσο σημαντικό, αν θα συνεχίσουμε σε αυτή την πορεία σταθερότητας και προκοπής ή εάν θα γυρίσουμε πίσω».

«Πάμε τώρα να ολοκληρώσουμε αυτό που ξεκινήσαμε στην κάλπη της 21ης Μαΐου. Πάμε να τελειώσουμε τη δουλειά», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Οι επόμενοι σταθμοί της περιοδείας του είναι το Κιλκίς, τα Κουφάλια και στις 19:30 θα μιλήσει στην πλατεία Ελευθερίας της Κατερίνης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share