Μητρόπολη Γαλλίας για την επίθεση στον ελληνορθόδοξο ιερέα: Είχε λήξει η απόσπαση του και θα επέστρεφε στην Ελλάδα

Author

Categories

Share

Με ανακοίνωσή της, η Ιερά Μητρόπολη Γαλλίας καταδικάζει την επίθεση στον ελληνορθόδοξο ιερέα, τονίζοντας ότι θα επέστρεφε σύντομα στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, για τον 52χρονο που πυροβολήθηκε δύο φορές από έναν άνδρα, στην εκκλησία στη Λιόν, η ανακοίνωση αναφέρει:

“Μετά λύπης μεγάλης πληροφορηθήκαμε για τον πυροβολισμό του π. Νικολάου Κακαβελάκη έξω από τον Ι. Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λυών.

ΦΩΤΟ REUTERS

Ο π. Νικόλαος υπηρέτησε την Ι. Μητρόπολη Γαλλίας ως κληρικός μέχρι πρόσφατα όπου έληξε η απόσπασή του και έπρεπε να επιστρέψει στην Ελλάδα. Προσευχόμαστε για ταχεία ανάρρωση και καταδικάζουμε απερίφραστα κάθε μορφή βίας”.

Σε σοβαρή κατάσταση ο ιερέας – Συνελήφθη ένας άνδρας

Ο ιερέας που σύμφωνα με τον δήμαρχο της Λιόν μπήκε στο χειρουργείο μετά την επίθεση, είναι σε σοβαρή κατάσταση. Στο μεταξύ, η Αστυνομία συνέλαβε για την επίθεση έναν άνδρα σε μαγαζί με καμπάπ. Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, έχει “μεσογειακά χαρακτηριστικά”.

Click4More: Συνελήφθη ένας άνδρας για την επίθεση στον ελληνορθόδοξο ιερέα στη Λιόν!

Αν και ακόμα δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια της επίθεσης, πηγή προσκείμενη στους τοπικούς εισαγγελείς στη Λιόν, είπε ότι η εισαγγελία έχει ξεκινήσει έρευνα για απόπειρα δολοφονίας. Όσο πάει, απομακρύνεται το ενδεχόμενο να πρόκειται για τρομοκρατικό χτύπημα…

Πηγή: newsit.gr

Author

Share