Μητσοτάκης από Λαμία: Ποτέ δεν κρύφτηκα και δεν είπα ότι φταίνε όλοι οι άλλοι εκτός από εμένα

Author

Categories

Share

Στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας μιλάει ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης για τα τρέχοντα πολιτικά ζητήματα.

Ξεκινώντας την ομιλία του ο πρωθυπουργός κάλεσε τους παρευρισκόμενους να δώσουν απάντηση σε όσους αμφισβητούν ότι η ΝΔ είναι η μόνη παράταξη που εγγυάται την σταθερότητα. Εμείς μόνο μπορούμε να δώσουμε στην Ελλάδα το μέλλον που της αξίζει και θα κερδίσουμε στις επόμενες εκλογές για να πάμε την χώρα ακόμα πιο μπροστά.

Ο Μάιος είναι κοντά, είπε φέρνοντας μαζί του και μια νέα Άνοιξη με το δικό σας διπλό μήνυμα. Είναι ένα μήνυμα αναστοχασμού και συλλογικής ανασυγκρότησης μετά την τραγωδία των Τεμπών και ένα εγερτήριο μάχης για σύγκρουση με όσες νησίδες αντιστέκονται, τόνισε.

Ξέρουμε πια ότι στα Τέμπη συναντήθηκαν τα ανθρώπινα λάθη με τις ελλείψεις ενός οργανισμού. Με τις ελλείψεις που δεν προλάβαμε να ανατάξουμε πλήρως για να μην συμβεί το κακό. Γι’ αυτό και ανέλαβε την ευθύνη γιατί όλα έγιναν με εμάς στο τιμόνι. Ποτέ δεν κρύφτηκα και δεν είπα ότι φταίνε όλοι οι άλλοι εκτός από εμένα.

Δεν θα ακολουθήσω εκείνους που ρίχνουν κομματικό δηλητήριο

Αυτή την υπόσχεση τη θεωρώ ιερό καθήκον. Κανείς δεν πονάει σήμερα περισσότερο από τις οικογένειες των θυμάτων. Δεν θα ακολουθήσω εκείνους που ρίχνουν κομματικό δηλητήριο πάνω σε ένα εθνικό τραύμα. Μένω στην προφανή αλήθεια.

Η τηλεδιοίκηση των τρένων που έπρεπε να είναι έτοιμη από το 2016 δεν έγινε ποτέ από την τότε κυβέρνηση. Εμείς δεν καταφέραμε να ολοκληρώσουμε το έργο εγκαίρως. Τα υπόλοιπα δείχνουν την παλιά Ελλάδα που θα πολεμήσω και θα αλλάξω. Δεν πρέπει να μείνει ο τόπος πίσω. Καθήκον μας να σφίξουμε τα δόντια. Μετατρέποντας το θυμό σε πείσμα για μεγάλες ανατροπές.

Στο συγκεκριμένο πεδίο η μεταρρυθμιστική μας απόπειρα ηττήθηκε. Χάσαμε αυτή τη μάχη, αλλά θα επιμείνουμε πιο δυναμικά στον πόλεμο με το παρελθόν μέχρι να αλλάξει κάθε δημόσια δράση και κάθε ατομική στάση. Κι έτσι αισθάνομαι ότι πρέπει να απαντήσουμε και σε εκείνους που επενδύουν στη συμφορά. Τέτοιες συμπεριφορές έχουμε πολλές. Ο κ. Σπίρτζης μίλησε δύο ώρες στη βουλή χωρίς να πει μία συγνώμη και ο αρχηγός του είπε περίπου ότι όλα λειτουργούσαν τέλεια μέχρι τον Ιούλιο του 2019. Αυτό το έργο θα το δούμε πολλές φορές. Θα αποτύχει οικτρά. Η αλήθεια απορρίπτει πριν από καθετί τη λύπη. Οι πολίτες εκδικούνται τον κυνισμό. Δεν ξεχνούν τα πολύ σημαντικά που πετύχαμε αυτά τα τέσσερα χρόνια και τα οποία κανείς δεν μπορεί να διαγράψει.

Καμία κυβέρνηση από τη μεταπολίτευση και μετά δεν αντιμετώπισε στη θητεία της περισσότερες εξωγενείς κρίσεις από τη δική μας.

Δεν χρειάζεται να σκεφτείτε τι θα συνέβαινε στην πατρίδα αν όλα αυτά τύχαιναν σε άλλους. Θα μπορούσα να σταθώ μπροστά σας εύκολα και να πω ότι δεν μπορούσα να υλοποιήσω το προεκλογικό μας πρόγραμμα γιατί δέχθηκα κρίσεις. Όμως την Συμφωνία Αλήθειας την τηρήσαμε.

Σήμερα οι πολίτες έχουν ελαφρυνθεί από δεκάδες φορολογικά βάρη. Είχαμε πει ότι θα μειώσουμε τον ΕΝΦΙΑ κατά 30% και τον μειώσαμε 35%. Είχαμε πει ότι θα καταργήσουμε την εισφορά αλληλεγγύης και το κάναμε. Δεν το είχαμε πει προεκλογικά αλλά σήμερα κάθε γονιός μεταβιβάζει την περιουσία του δωρεάν στα παιδιά του. Επίσης όλοι οι πολίτες πληρώνουν χαμηλότερες εισφορές. Επίσης δημιουργήσαμε 300.000 νέες δουλειές.

Τα έσοδα στον Τουρισμό πάνε για νέο ρεκόρ αλλά και στις εξαγωγές.

Σας είχα πει ότι θα αυξήσω τον κατώτατο μισθό και το κάναμε. Οι εισηγήσεις των τεχνοκρατών ήταν για χαμηλότερη αύξηση αλλά πήρα προσωπικά το θέμα πάνω μου γιατί ξέρω ότι οι μισθοί είναι χαμηλοί. Δεν θα λύσει όλα τα προβλήματα η αύξηση του κατώτατου μισθού αλλά είναι μια σημαντική ανακούφιση. Στηρίξαμε τους συνταξιούχους και είδα αύξηση για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια.

Διορθώσαμε και την προσωπική διαφορά του νόμου Κατρούγκαλου. Όσοι αδικούνται θα πάρουν έκτακτη στήριξη από 200 έως 300 ευρώ στο τέλος του μήνα.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στην παιδεία και για πρώτη φορά μετά από χρόνια διορίστηκαν 25.000 μόνιμοι εκπαιδευτικοί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share