Μητσοτάκης: Χρέος να προετοιμαστούμε για τρίτο κύμα, χρέος και να προσέξουμε

Author

Categories

Share

Μήνυμα να είμαστε πολύ προσεκτικοί μέσα στις γιορτές και να αποφύγουμε τις μεγάλες συναθροίσεις, επιλέγοντας μόνο πολύ στενές οικογενειακές συνάξεις έστειλε ο πρωθυπουργός μετά την επίσκεψή του στο νοσοκομείο Βέροιας. Όπως είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, είναι χρέος μας να προετοιμαστούμε για τρίτο κύμα της πανδημίας αλλά και χρέος να μην επιστρέψουμε αυτό να συμβεί.

«Τα περιστατικά βαίνουν μειούμενα και η πίεση στα νοσοκομεία μας έχει αρχίσει να μειώνεται αισθητά, αλλά οφείλουμε να είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί, ειδικά τις ημέρες των εορτών. Να τηρήσουμε στο ακέραιο τις επιταγές της Πολιτείας, οι οποίες φυσικά ακολουθούν πάντα τις συστάσεις των ειδικών επιστημόνων μας», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά την επίσκεψη στο νοσοκομείο Βέροιας και δομές στην Κεντρική Μακεδονία.

Click4more Επιχείρηση Ελευθερία: Όλο το Σχέδιο Εμβολιασμών και η διαδικασία που θα ακολουθηθεί

Επανέλαβε την έκκληση ενόψει των Χριστουγέννων «να αποφύγουμε τις συναθροίσεις στα σπίτια», προσθέτοντας ότι η δική του παράκληση προς του πολίτες είναι να γιορτάσουμε φέτος με «πολύ στενές οικογενειακές συνάξεις». Και αυτό «για να μη βιώσουμε και πάλι μία αναζωπύρωση της πανδημίας, ένα τρίτο κύμα το οποίο θα δοκιμάσει και πάλι το Εθνικό Σύστημα Υγείας».

«Το ‘21 θα είναι πολύ καλύτερο από το ‘20. Να ξαναπάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας. Γιατί αν δεν φτάσουμε στο σημείο να έχουμε εμβολιασμό σε ποσοστό άνω του 50% πάντα θα ζούμε με τον κίνδυνο μιας αναζωπύρωσης της πανδημίας», επισήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη διάρκεια της επίσκεψής του στο νοσοκομείο της Έδεσσας.

Ο πρωθυπουργός τόνισε πόσο σημαντικό είναι να προσέξουμε κατά την περίοδο των γιορτών ώστε να μειώσουμε τις πιθανότητες για ένα τρίτο κύμα της πανδημίας. «Τις ημέρες των γιορτών δεν μπορούμε να έχουμε και έναν αστυνομικό δίπλα σε κάθε πολίτη. Στηριζόμαστε και στην ατομική υπευθυνότητα ώστε να μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε ότι, ειδικά τις ημέρες των γιορτών, οι άνθρωποι θα περάσουν με τις οικογένειές τους.

Χρέος μας είναι να είμαστε έτοιμοι στην περίπτωση που θα έρθει ένα τρίτο κύμα. Αλλά χρέος μας επίσης είναι να κάνουμε ό,τι πρέπει, ειδικά τώρα στις μέρες των γιορτών, για να μην έρθει και να προσέχουμε» προσέθεσε.

Βλέπουμε φως

«Βλέπουμε πια το φως στην άκρη του τούνελ», σημείωσε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός στις δηλώσεις του από το νοσοκομείο της Βέροιας, για να προσθέσει: «Και αυτό δεν είναι άλλο από το εμβόλιο το οποίο θα φτάσει στη χώρα μας τις επόμενες ημέρες, η πρώτη παρτίδα τουλάχιστον. Ο εμβολιασμός θα ξεκινήσει επίσημα στις 27 Δεκεμβρίου. Έχει γίνει μία τεράστια προσπάθεια προετοιμασίας από την πολιτεία, από όλα τα συναρμόδια Υπουργεία. Έχουν στηθεί παραπάνω από 1.000 κέντρα εμβολιασμού. Είχα την ευκαιρία να επισκεφτώ και το κέντρο εμβολιασμού εδώ, στο νοσοκομείο της Βέροιας. Και βέβαια θα εμβολιαστούν πρώτα οι υγειονομικοί μας, οι οποίοι θα δώσουν και το καλό παράδειγμα, είναι οι άνθρωποι που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή της μάχης και οφείλουμε πάνω απ’ όλα αυτούς να προστατεύσουμε, για να συνεχίσουν να προστατεύουν εμάς».

Πηγή: newsit.gr

Author

Share