Μητσοτάκης για σχολεία: Πάνω από 15.000 κρούσματα θα κυκλοφορούσαν στην κοινότητα, χωρίς τα self test

Author

Categories

Share

Στο άνοιγμα των σχολείων και τα υγειονομικά μέτρα που έχουν επιβληθεί για την ασφαλή λειτουργία τους αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε ανάρτησή του στα social media. Σημείωσε μάλιστα ότι «είναι σίγουρο ότι τις επόμενες εβδομάδες θα υπάρξουν κάποια προβλήματα», αναφέροντας ότι με την κατανόηση όλων «σήμερα κάνουμε ένα βήμα μπροστά».

«Καλή αρχή με ανοιχτά και ασφαλή σχολεία! Παρά τις δυσκολίες, όπως παντού στον κόσμο, έτσι και στην Ελλάδα οι μαθητές επιστρέφουν στη γνώση και οι εκπαιδευτικοί μας στο λειτούργημά τους» έγραψε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. «Μάλιστα την πρώτη μέρα μαθημάτων, χάρη στο σύστημα των μαζικών τεστ, εντοπίστηκαν πάνω από 15.000 κρούσματα κορονοϊού τα οποία, διαφορετικά, θα κυκλοφορούσαν στην κοινότητα μεταδίδοντας πολύ πιο εύκολα τον ιό» πρόσθεσε.

Και συνεχίζει: «Θέλω να υπογραμμίσω ότι η πατρίδα μας είναι στις πρώτες θέσεις στην Ευρώπη σε εργαστηριακούς και αυτοδιαγνωστικούς ελέγχους. Μέχρι τώρα έχει οργανώσει και διαθέσει 94.000.000 τεστ σε 7.800.000 πολίτες. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, μαζί με τους εμβολιασμούς είναι η καλύτερη απάντηση στην πανδημία και ειδικά στην μετάλλαξη «Ο». Γι΄αυτό και το πρόγραμμα παρακολούθησης της δημόσιας υγείας συνεχίζεται σε ολόκληρη τη χώρα.

Είναι σίγουρο ότι τις επόμενες εβδομάδες θα υπάρξουν κάποια προβλήματα. Όμως θα είναι μικρότερα από το κέρδος που θα έχει η κοινωνία, οι γονείς και, κυρίως, τα παιδιά μας. Με το σαφές αλλά και ευέλικτο σχέδιο της Πολιτείας, τη συμπαράσταση των εκπαιδευτικών και την κατανόηση όλων, σήμερα κάνουμε ένα βήμα μπροστά. Τα ανοιχτά σχολεία μπορούν να γίνουν προάγγελος και της ανοιχτής κοινωνίας».

Δείτε αναλυτικά την ανάρτηση του πρωθυπουργού:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share