Μητσοτάκης και Ερντογάν συμφώνησαν να συναντηθούν στο Βίλνιους – Η ευχή του Τούρκου προέδρου για μία «ωφέλιμη περίοδο»

Author

Categories

Share

Μία ημέρα μετά τη μεγάλη νίκη του στις εκλογές, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δέχθηκε τηλεφώνημα από τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος του έδωσε συγχαρητήρια για την επανεκλογή του.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του Μεγάρου Μαξίμου, Κυριάκος Μητσοτάκης και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συμφώνησαν να συναντηθούν στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, που θα πραγματοποιηθεί στο Βίλνιους στις 11 και 12 Ιουλίου

Την τηλεφωνική επικοινωνία επιβεβαίωσε και η τουρκική πλευρά, με τη Διεύθυνση Επικοινωνίας της Προεδρίας να αναφέρει: “Ο πρόεδρος μας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Έλληνα Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συνεχάρη τον Μητσοτάκη για την επιτυχία του στις εκλογές και ευχήθηκε η νέα περίοδος να είναι ωφέλιμη για τις σχέσεις Τουρκίας – Ελλάδας. Κατά την επικοινωνία, επισημάνθηκε ότι η παρουσία ισχυρών κυβερνήσεων και στις δύο χώρες αποτελεί ευκαιρία για το μέλλον των διμερών σχέσεων“.

Εδώ και πολύ καιρό, οι δύο ηγέτες είχαν εκφράσει την πρόθεση τους να έχουν συνάντηση στο Βίλνιους, χωρίς όμως να υπάρχει κάτι επίσημο, καθώς και η γειτονική χώρα ανέμενε το αποτέλεσμα των εκλογών της 25ης Ιουνίου. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε εκφράσει πολλές φορές σε δηλώσεις του, την επιθυμία του να δει τον πρόεδρο της Τουρκίας, στον οποίο αναμένεται να θέσει -μεταξύ άλλων- και το ζήτημα των τουρκικών παρεμβάσεων στα ζητήματα της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης

“Πράγματι υπήρχε τους τελευταίους μήνες μια βελτίωση και στο κλίμα των ελληνοτουρκικών σχέσεων, αλλά και στο επίπεδο της εξαιρετικά περιορισμένης δραστηριότητας των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, ειδικά στον αέρα. Και αυτό είναι σίγουρα κάτι το οποίο το συγκρατώ ως θετικό και πάντα πιστεύω μια εκλογική αναμέτρηση μπορεί να αποτελέσει αφετηρία για ένα νέο ξεκίνημα. Σίγουρα αυτή θα είναι η πρόθεσή μου εφόσον εμπιστευθεί ο ελληνικός λαός. Έχω ήδη πει δημόσια ότι θα ήθελα μια συνάντηση με τον πρόεδρο Ερντογάν. Θα έχουμε την ευκαιρία να βρεθούμε μαζί στο Βίλνιους της Λιθουανίας για να επαναπροσδιορίσουμε τον οδικό χάρτη στον οποίο μπορούμε κατά την άποψή μου να κινηθούμε για τους επόμενους μήνες“, είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share