Μητσοτάκης σε φον ντερ Λάιεν: Μόνο με 3η δόση να ταξιδεύουν οι άνω των 60

Author

Categories

Share

Πρόταση να γίνει υποχρεωτική η 3η δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού για όλους τους πολίτες άνω των 60 ετών κάνει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στην Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. Και μόνο με αυτή να μπορούν να ταξιδέψουν στην Ε.Ε..

Το μέτρο που ισχύει στην Ελλάδα εδώ και μερικές μέρες προτείνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην πρόεδρο της Κομισιόν. Με επιστολή του στην Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ο Έλληνας πρωθυπουργός προτείνει την πραγματοποίηση της 3ης δόσης του εμβολίου, ως προϋπόθεση ισχύος για να ισχύει το ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού για τους άνω των 60 ετών ώστε να ταξιδεύουν εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Προτείνω λοιπόν, η τρίτη δόση να αποτελεί προϋπόθεση για να μπορούν να ταξιδεύουμε ασφάλεια οι πολίτες άνω των 60 ετών στην ΕΕ. Αυτό, πρέπει να αποτυπώνεται στο ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό το οποίο αποδείχθηκε μια συλλογική επιτυχία που βοήθησε έτσι ώστε να επανέλθουν οι ασφαλείς μετακινήσεις από χώρα σε χώρα», αναφέρει ο πρωθυπουργός στην επιστολή του στην Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Δείτε όλη την επιστολή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share