Μητσοτάκης σε Σακελλαροπούλου: Καλώς εχόντων των πραγμάτων θα εμβολιαστώ στις 27 Δεκεμβρίου

Author

Categories

Share

Την τελευταία του επίσκεψη εντός του «εξαιρετικά περιπετειώδους», όπως το χαρακτήρισε, 2020 έκανε σήμερα (21.12.2020) στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο εμβόλιο της Pfizer, που αναμένεται να πάρει το «πράσινο φως» από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, και το οποίο θα έχει στην Ελλάδα στις 26 Δεκεμβρίου. Και όπως είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καλώς εχόντων των πραγμάτων θα εμβολιαστεί κι εκείνος την πρώτη μέρα που θα φτάσει στην Ελλάδα το εμβόλιο.

«Εγώ προσωπικά, όπως έχω δεσμευτεί, θα εμβολιαστώ την πρώτη ημέρα που το εμβόλιο θα είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα, καλώς εχόντων των πραγμάτων στις 27 του μήνα», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον διάλογο που είχε με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας μπροστά στις κάμερες.

Click4more Πέτσας: Αν ξεφύγουν τα πράγματα τα Χριστούγεννα θα έχουμε πιο αυστηρά μέτρα την Πρωτοχρονιά

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε το εμβόλιο «μεγάλη πηγή αισιοδοξίας», σημειώνοντας πως αν το χρονοδιάγραμμα το ευρωπαϊκό τηρηθεί «θα φτάσουν οι πρώτες δόσεις του εμβολίου στην πατρίδα μας στις 26 του μήνα. Από τις 27 θα ξεκινήσουν οι πρώτοι εμβολιασμοί». Σημείωσε ότι έχει γίνει μία πάρα πολύ μεγάλη προσπάθεια ώστε αυτή η τεράστια επιχείρηση εμβολιασμού του ελληνικού πληθυσμού να τρέξει με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ταχύτητα, αποτελεσματικότητα και ασφάλεια.

«Έχουμε κάνει πάρα πολύ μεγάλη δουλειά υποδομής. Προφανώς είναι μια εξαιρετικά δύσκολη επιχείρηση. Θεωρώ δεδομένο ότι θα υπάρχουν δυσκολίες οι οποίες θα πρέπει να ξεπεραστούν στην πορεία και θα πρέπει να ζητήσουμε από τώρα την κατανόηση των συμπολιτών μας, εφόσον προκύψουν τέτοιου είδους προβλήματα. Το πιο βασικό όμως είναι να πείσουμε τους συμπολίτες μας ότι πρέπει να εμβολιαστούν. Ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές και αποτελεσματικό, από την στιγμή που είναι εγκεκριμένο από όλους τους αρμόδιους φορείς,  οι οποίοι είναι υπεύθυνοι να αδειοδοτούν τέτοιου είδους προϊόντα».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι «η επιδημιολογική εικόνα είναι αισθητά καλύτερη τις τελευταίες ημέρες», αλλά σημείωσε ότι «είναι απολύτως σαφές ότι πρέπει να είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί τις ημέρες των εορτών ώστε να μην βρεθούμε ξανά αντιμέτωποι με μία νέα έξαρση του ιού εντός του πρώτου μήνα του 2021».

«Αυτή τη στιγμή η μεγάλη μας ανησυχία έχει να κάνει με τις συναθροίσεις και τις συναντήσεις στα σπίτια. Και πιστεύω ότι η συνολική παρότρυνση πρέπει να είναι αυτές τις γιορτές να τις γιορτάσουμε με τις οικογένειές μας, σε όσο το δυνατόν πιο στενό οικογενειακό κύκλο. Και θέλω να πιστεύω ότι οι συμπολίτες μας θα συμμορφωθούν με αυτές τις προσταγές, τις παροτρύνσεις των ειδικών, διότι αυτή τη στιγμή εκεί πέρα εντοπίζουμε τη βασική πηγή ανησυχίας», συνέχισε ο πρωθυπουργός.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε στην Κατερίνα Σακελλαροπούλου και για το click away, λέγοντας πως «έχει λειτουργήσει αρκετά ικανοποιητικά, έχει επιτρέψει στην αγορά να κινηθεί σίγουρα καλύτερα απ’ ό,τι αν ήμασταν αποκλειστικά εξαρτημένοι από τις παραδόσεις των εταιρειών courier. Και δίνει μία ανάσα σε όλα τα καταστήματα, όχι μόνο στα μεγάλα αλλά και στα μικρά, τα οποία μπορούν να καλύψουν έστω  ένα ποσοστό του τζίρου που θα έχαναν εάν ήμασταν τελείως κλειστοί».

Τέλος, ο πρωθυπουργός ευχήθηκε στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας καλές γιορτές, με υγεία πάνω απ’ όλα. «Ήταν μια περιπετειώδης χρονιά και για σας, πρώτη σας χρονιά στα νέα σας καθήκοντα αλλά είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος ότι το 2021 θα αφήσουμε πίσω μας την πανδημία και θα μπορέσουμε να επανέλθουμε όχι απλά σε ρυθμούς κανονικής ζωής αλλά κυρίως σε ρυθμούς μιας γρήγορης οικονομικής ανάπτυξης έτσι ώστε να επουλώσουμε τα μεγάλα τραύματα που η πανδημία προκάλεσε σε παγκόσμιο επίπεδο, όσο το δυνατόν πιο σύντομα».

Κατερίνα Σακελλαρόπουλου: Να προστατεύουμε τους μεγαλύτερους, τους γιατρούς, τους νοσηλευτές

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε από την πλευρά της ότι διαβάζει στον ξένο τύπο για τα χειρότερα Χριστούγεννα που περνάμε αλλά «δεν υιοθετώ τις υπερβολικές εκφράσεις γιατί ποτέ κανείς δεν ξέρει τι του επιφυλάσσει  το μέλλον». Και πρόσθεσε ότι «φέτος είναι μια ιδιαίτερα δύσκολη χρονιά (…) πάντα πρέπει να σκεπτόμαστε πιο θετικά, να προσπαθούμε τουλάχιστον».

Click4more Χρυσοχοΐδης: Έρχονται κι άλλα μέτρα τις επόμενες ημέρες (video)

Αν και όπως είπε οι Έλληνες είμαστε λαός εξωστρεφής και πολύ κοντά στην οικογένεια, φέτος πρέπει να αφήσουμε τις συνήθειες να μαζευόμαστε όλοι μαζί. «Να μείνουμε πραγματικά όσο γίνεται πιο μόνοι στο μικρό πυρήνα της οικογένειας προστατεύοντας τους μεγαλύτερους, προστατεύοντας  τα παιδιά τους γονείς τους,  ο καθένας τους φίλους του, ο ένας τον άλλον. Νομίζω ότι αυτό το οφείλουμε και στον εαυτό μας για το μέλλον, κυρίως όμως στους ανθρώπους που κινδυνεύουν περισσότερο, σε όλους αυτούς που τόσο καιρό θυσιάζονται και παλεύουν για όλους εμάς. Δηλαδή τους γιατρούς, το νοσηλευτικό προσωπικό. Το να επιβαρύνουμε το σύστημα υγείας δυσβάσταχτα σ’ αυτή τη συγκυρία θα είναι προβληματικό και ανεύθυνο. Θέλω να πιστεύω ότι όλοι το κατανοούμε αυτό».

Αναφερόμενη στο εμβόλιο, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας έκανε λόγο για φως στην άκρη του δύσκολου δρόμου. «Ας ελπίσουμε ότι θα πάνε όλα καλά. Σ΄ αυτή τη συγκυρία είναι το πιο σημαντικό που έχουμε μπροστά μας κι ελπίζω όλοι να το αντιληφθούμε», σημείωσε.

Πηγή: newsit.gr

Author

Share