Μητσοτάκης στη Σύνοδο Κορυφής: «Ρωτάτε λάθος άνθρωπο για την παραίτηση Τσίπρα»

Author

Categories

Share

«Θα τεθεί στην κρίση της ιστορίας». Αυτό ήταν το μήνυμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ερωτηθείς για την επόμενη ημέρα στον ΣΥΡΙΖΑ και αν το κόμμα θα βρει τα πατήματά του μετά την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα από την ηγεσία. 

«Ρωτάτε λάθος άνθρωπο, δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο», ήταν η χαρακτηριστική φράση του κ. Μητσοτάκη, που αποδεικνύει πως ο πρωθυπουργός δεν προτίθεται να δώσει συνέχεια στην πολυσυζητημένη υπόθεση της παραίτησης του κ. Τσίπρα. Μάλιστα, ο ίδιος διευκρίνισε πως σε αυτή τη φάση προέχει η υλοποίηση του κυβερνητικού έργου με μεγάλη ταχύτητα. 

Με αυτό το μήνυμα απάντησε, εξάλλου, και στα περί συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ, έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένας ευρύτερος κεντροαριστερός πόλος. «Θα τα δούμε όλα εν καιρώ. Αυτά αφορούν την αξιωματική αντιπολίτευση και την αντιπολίτευση, εγώ μπορώ να μιλήσω για τη ΝΔ», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης. 

«Θα είμαστε στη Βουλή την ερχόμενη εβδομάδα για τις προγραμματικές δηλώσεις και εκεί θα βγάλουμε κι εμείς κάποια πρώτα συμπεράσματα, για το πως θα μας αντιμετωπίσει η αντιπολίτευση». 

«Ρωτάτε λάθος άνθρωπο για την παραίτηση του κ. Τσίπρα, δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο. Είναι αντικείμενο πολιτικού σχολιασμού από άλλους. προφανώς όχι από μένα, θα τεθει στην κρίση της ιστορίας. από’ κει και πέρα εγώ μπορώ να μιλήσω για τη Νέα Δημοκρατία, για την μεγάλη διεύρυνση που πετύχαμε και για το εκλογικό αποτέλεσμα που αποτυπώνει αυτή τη δυνατότητα μας να συνενώσουμε στη Νέα Δημοκρατία προοδευτικές δυνάμεις που μπορεί να μην είχανε στο παρελθόν επιλέξει τη Νέα Δημοκρατία. Τα υπόλοιπα που αφορούν την αξιωματική αντιπολίτευση και την αντιπολίτευση θα τα δούμε Εν καιρώ. Το μέλημα μου τώρα είναι να υλοποιήσουμε το κυβερνητικό έργο με μεγάλη ταχύτητα, γι’ αυτό εκλεγήκαμε. Θα είμαστε στη Βουλή την ερχόμενη εβδομάδα για τις προγραμματικές δηλώσεις και εκεί θα βγάλουμε κι εμείς κάποια πρώτα συμπεράσματα, για το πως θα μας αντιμετωπίσει η αντιπολίτευση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share