Μητσοτάκης στο Κογκρέσο: Η αναφορά στον Γιάννη Αντετοκούνμπο και το θερμό χειροκρότημα

Author

Categories

Share

O Κυριάκος Μητσοτάκης έγινε ο πρώτος Έλληνας πρωθυπουργός, ο οποίος απηύθυνε ομιλία στο Αμερικανικό Κογκρέσο. Η αναφορά στον Γιάννη Αντετοκούνμπο και το θερμό χειροκρότημα.

Η Τρίτη 17 Μαΐου ήταν μία ιστορική ημέρα για την Ελλάδα, μιας κι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έγινε ο πρώτος Έλληνας πρωθυπουργός που μίλησε στο Κογκρέσο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στο τέλος της ομιλίας του σε Έλληνες που διαπρέπουν στις ΗΠΑ.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί και στον Γιάννη Αντετοκούνμπο, ο οποίος πραγματοποιεί τεράστια καριέρα στο NBA με τη φανέλα των Μιλγούοκι Μπακς.

Η αναφορά στο όνομα του Γιάννη Αντετοκούνμπο έφερε το θερμό χειροκρότημα των μελών του Κογκρέσου.

“Σήμερα οι Έλληνες που ζουν στις ΗΠΑ και τα τρία εκατομμύρια που αυτοπροσδιορίζονται ως Έλληνες ανάμεσά τους μερικοί από τους πιο σεβάσμιους εκπροσώπους στις τέχνες, την επιστήμη, την εκπαίδευση, τον αθλητισμό και πολιτικοί αλλά και οραματιστές όπως ο Νίκολας Νεγρεπόντε, ο Αλμπερτ Μπουρλά, ο Τζον Κασαβέτης, ο Ελίας Καζάν, ο Τζέφρι Ευγενίδης, ο τζορτζ Πελεκάνος, ο Τομ Χάνκς και βεβαίως ο Γιάννης Αντετονκούμπο.

Έξι από αυτούς είναι στο Κογκρέσο και ένας από αυτούς ο Μάικ Δουκάκης ήταν υποψήφιος Πρόεδρος των ΗΠΑ. Και πιστεύω ότι ένας από τους λόγους που οι Έλληνες έγιναν αποδεκτοί στις ΗΠΑ ήταν ότι οι αξίες της Αμερικής και της Ελλάδας έχουν πολλά κοινά”, τόνισε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share