Μολδαβία: Έκλεισαν τον εναέριο χώρο «για την ασφάλεια των πολιτικών πτήσεων»

Author

Categories

Share

Για λόγους ασφαλείας που δεν έχουν διευκρινιστεί η Μολδαβία έκλεισε τον εναέριο χώρο της, αλλά στη συνέχεια τον ξανάνοιξε, μία ημέρα αφότου κατηγόρησε τη Ρωσία ότι σχεδιάζει την ανατροπή της κυβέρνησής της.

Η Μόσχα απέρριψε τις κατηγορίες της Μολδαβής προέδρου Μάγια Σάντου, η οποία έχει εκφράσει πολλές φορές την ανησυχία της για τις προθέσεις της Ρωσίας απέναντι στην πρώην σοβιετική δημοκρατία, μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, τον Φεβρουάριο του 2022.

Η υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της Μολδαβίας ανέφερε στην ανακοίνωσή της ότι οι κυβερνήτες αεροσκαφών ενημερώθηκαν στις 11.24, τοπική ώρα, ότι κλείνει ο εναέριος χώρος «για την ασφάλεια των πολιτικών πτήσεων». Με μια λακωνική ανακοίνωση στον ιστότοπό της ανέφερε αργότερα ότι ο εναέριος χώρος ξανάνοιξε στις 2.47 και υποσχέθηκε ότι θα αποκαλύψει περισσότερες λεπτομέρειες αργότερα.

Το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο RIA μετέδωσε ότι το αεροδρόμιο επιβεβαίωσε την ακύρωση πτήσεων. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο από τη μολδαβική κυβέρνηση.

Την περασμένη εβδομάδα ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι είπε ότι η χώρα του αποκάλυψε ένα ρωσικό σχέδιο «για την καταστροφή της Μολδαβίας». Λίγες ημέρες αργότερα, η κυβέρνηση της Μολδαβίας παραιτήθηκε. Στις 10 Φεβρουαρίου το Κισινάου είπε ότι ένας ρωσικός πύραυλος παραβίασε τον εναέριο χώρο της Μολδαβίας κατά τη διάρκεια μιας επίθεσης σε ουκρανικές υποδομές και κάλεσε στον Ρώσο πρεσβευτή για να του επιδώσει διάβημα διαμαρτυρίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share