Μυστήριο με το θάνατο Αμερικανού λιποτάκτη και πρώην καταδρομέα σκοτώθηκε στην Ουκρανία

Author

Categories

Share

Ένας Αμερικανός πρώην στρατιωτικός στο πολεμικό ναυτικό των ΗΠΑ σκοτώθηκε την Τετάρτη στην Ουκρανία. Ο Ντάνιελ Σουίφτ έχει χαρακτηριστεί ως λιποτάκτης εδώ και τέσσερα χρόνια και κανείς δε γνωρίζει πως βρέθηκε στην εμπόλεμη χώρα.

Συγκεκριμένα, έγινε γνωστό πως ο πρώην καταδρομέας της επίλεκτης μονάδας Navy SEALs του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, σκοτώθηκε την Τετάρτη στην πόλη Ντνίπρο της Ουκρανίας.

Εκπρόσωπος του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ επιβεβαίωσε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CBS ότι ο Ντάνιελ Σουίφτ – πρώην μέλος της επίλεκτης μονάδας Navy SEALs, ο οποίος είχε κηρυχθεί λιποτάκτης στις 11 Μαρτίου του 2019 – σκοτώθηκε στην Ουκρανία. Ο αξιωματούχος ανέφερε πως δεν είχε κάτι να προσθέσει σχετικά με τους λόγους για τους οποίους ο αμερικανός πρώην καταδρομέας βρισκόταν στην Ουκρανία.

Ο Σουίφτ είχε καταταγεί στο Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ το 2005 και είχε παρασημοφορηθεί για τη δράση του στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν, σύμφωνα με το CBS.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν έχει αποθαρρύνει τους αμερικανούς πολίτες να ταξιδέψουν στην Ουκρανία για να πολεμήσουν τους ρώσους εισβολείς, αλλά αρκετοί έχουν αψηφήσει τις συστάσεις και ορισμένοι εξ αυτών έχουν βρει τον θάνατο στη διάρκεια του πολέμου που ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2022.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share