«Να αποφύγουμε την περιπέτεια των πολλαπλών εκλογών» το μήνυμα Τσαπανίδου σε Ανδρουλάκη – «ΣΥΡΙΖΑ στην πρώτη κάλπη»

Author

Categories

Share

«Η κοινωνία βλέπει ξεκάθαρα πλέον τις συνθήκες που ζει με τη διακυβέρνηση Μητσοτάκη και εκφράζει ένα “φτάνει πια, ως εδώ”». Αυτό το πολιτικό μήνυμα  έστειλε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πόπη Τσαπανίδου.

«Η λύση για να μπει η Ελλάδα σε μια φάση σταθερότητας είναι μία κυβέρνηση συνεργασίας από τα κόμματα του προοδευτικού χώρου, πάνω σε προγραμματικές θέσεις», πρόσθεσε η Πόπη Τσαπανίδου.

«Ο κόσμος θα εμπιστευτεί από την πρώτη κάλπη τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και τον Αλέξη Τσίπρα. Να αποφύγουμε την περιπέτεια των πολλαπλών εκλογών», συμπλήρωσε η η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Η συνέντευξη της Πόπης Τσαπανίδου στον Real FM:

«Η τραγωδία που ζήσαμε στα Τέμπη άλλαξε τον τρόπο που βλέπουμε τα πράγματα συνολικά ως κοινωνία, όπως επίσης άλλαξε και τον τρόπο που θα πάμε να ψηφίσουμε. Η κοινωνία βλέπει ξεκάθαρα πλέον τις συνθήκες που ζει με την διακυβέρνηση Μητσοτάκη και εκφράζει ένα “φτάνει πια, ως εδώ”. Γι’ αυτό εμείς πιστεύουμε ότι από την πρώτη κάλπη θα εμπιστευτεί τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. ως πρώτο κόμμα».

«Η λύση για να μπει η Ελλάδα σε μια φάση σταθερότητας είναι μια κυβέρνηση συνεργασίας από τα κόμματα του προοδευτικού χώρου, πάνω σε προγραμματικές θέσεις». Ερωτηθείσα σχετικά, απάντησε ότι «έχουμε ακούσει διάφορα και από τον Νίκο Ανδρουλάκη, ακούμε κατά καιρούς διαφορετικές θέσεις, και ο κόσμος θα το κρίνει αυτό».

Τσαπανίδου για Ανδρουλάκη

«Όταν θα φτάσουμε στις κάλπες και ο κόσμος θα μιλήσει, τότε και ο Νίκος Ανδρουλάκης και όλοι θα βρεθούμε μπροστά σε μια ευθύνη για να σχηματίσουμε κυβέρνηση στις εκλογές ώστε να μην μπει η χώρα σε μια περιπέτεια πολλαπλών εκλογών», τόνισε η Πόπη Τσαπανίδου.

Μάλιστα, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Ούτε στη φαντασία του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν μπορεί να υπάρξει η αυτοδυναμία. Ένα τέτοιο ενδεχόμενο για εμάς θα οδηγήσει σε μια εκ νέου αλαζονική κυβέρνηση και ανεξέλεγκτη που θα μας οδηγήσει σε μεγαλύτερες περιπέτειες».

«Αναρωτιέμαι πώς μπορεί ο κ. Ανδρουλάκης να συνεργαστεί με τη ΝΔ από τη στιγμή που ο ίδιος κινείται στον προοδευτικό χώρο, αφού ο Κυριάκος Μητσοτάκης ιδιωτικοποιεί ό,τι μπορεί, μέχρι και το νερό που πίνουμε, κάνει τις εργασιακές σχέσεις ζούγκλα, αφήνει τα funds να πλειστηριάζουν τα σπίτια του κόσμου, και ταυτόχρονα δεν ξέρει τίποτα -ούτε για τις παρακολουθήσεις, ούτε για τους Πάτσηδες, ούτε για τον κ. Παπαθανάση, ούτε για την κατάσταση των σιδηροδρόμων», συνέχισε.

Η Πόπη Τσαπανίδου άσκησε σφοδρή κριτική στο πώς η κυβέρνηση Μητσοτάκη αντιμετωπίζει την ακρίβεια. «Ξέρουμε πότε τελειώνει ο μισθός στο πορτοφόλι μας, ακόμα και η αύξηση που δόθηκε είναι ελλιπής, ειδικά σε συνθήκες τέτοιου πληθωρισμού. Δεν περιμένουμε τα ευρωπαϊκά στατιστικά για να δούμε ότι δεν βγαίνει ο μήνας», είπε.

«Τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση απορρίπτονται από την συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών. Εμείς λέμε ότι χρειάζονται παρεμβάσεις ταυτόχρονα σε δύο επίπεδα για να πάρουμε ανάσα. Αυτό σημαίνει αύξηση του βασικού μισθού στα 880 ευρώ το μήνα συν την τιμαριθμική προσαρμογή σε ετήσια βάση για να καλύψουμε τον πληθωρισμό. Και παράλληλα μειώσεις στον ΦΠΑ και στους ειδικούς φόρους για να περιοριστεί η ακρίβεια, αλλά και ελέγχους στην αγορά για να μπει επιτέλους ένα πλαίσιο κανόνων», συνέχισε.

Τέλος, δήλωσε επιφυλακτική για τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων, ζητώντας να τις αφήσουμε να αποτυπωθούν στις κάλπες, και να εστιάσουμε στο τι γίνεται στην κοινωνία.

«Ο κόσμος δεν αισθάνεται ασφάλεια, δεν έχει ανταποδοτικό κράτος, ζει με την αγωνία ότι δεν θα υπάρξει κανείς να τον προστατεύσει, θα έρθουν τα fund να του βγάλουν το σπίτι στο σφυρί. Το κράτος, όμως, οφείλει να δίνει πίσω αυτά που παίρνει από τον πολίτη, και με κυβέρνηση Μητσοτάκη αυτό δεν συμβαίνει. Είναι μια κυβέρνηση Α.Ε. που δίνει βάρος στα συμφέροντα των λίγων φίλων της και αφήνει μόνους και ανασφαλείς τους πολίτες», υπογράμμισε η εκπρόσωπος και κατέληξε: «Εμείς θα παρουσιάσουμε πολύ σύντομα ένα πρόγραμμα που θα δίνει ανάσα στον κόσμο. Είμαστε κοντά στις εκλογές και εκεί θα φανούν όλα. Θα δώσουμε στον κόσμο ένα σχέδιο υλοποιήσιμο και εφαρμόσιμο, που θα συνδεθεί και με βάση την κυβερνητική εμπειρία που είχε ο ΣΥΡΙΖΑ, έχοντας λάβει μαθήματα από το παρελθόν».

Για το θέμα του αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης, Νίκου Παπαθανάση, και το σχετικό δημοσίευμα του Documento η εκπρόσωπος Τύπου δήλωσε τα εξής: «Είναι δυνατόν να μην επιμείνουμε στο θέμα αυτό; Δεν είναι σκάνδαλο ο κ. Παπαθανάσης να εμφανίζεται να χρωστάει 1,8 εκατ. ευρώ και να λέει ότι πρόκειται για εγγύηση που έδωσε, για ένα δάνειο μάλιστα σε μια εταιρεία από την οποία έφυγε; Και έχει υπάρξει και μια καταδίκη του ενδιαμέσως για καταδολίευση δανειστών. Ισχυρίζεται ο ίδιος ότι δεν έχει καταδικαστεί για ποινικό αδίκημα. Μα η καταδολίευση δανειστών είναι αντικείμενο αστικού δικαίου. Και όταν ρωτήθηκε αν καταδικάστηκε, ο κ. Παπαθανάσης δεν το διαψεύδει και απάντησε ότι η υπόθεση έκλεισε στο Εφετείο. Η κοινή λογική λέει ότι πριν την έφεση υπάρχει μια καταδικαστική απόφαση. Αλλά επιπλέον τι σημαίνει ότι η υπόθεση έκλεισε στο Εφετείο; Είναι πολλά τα ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν: τι συμβιβασμό έκανε με την τράπεζα, τι ποσό κατέβαλε; Τι κούρεμα έγινε; Μπορούν όλοι οι απελπισμένοι πολίτες εκεί έξω που χάνουν τα σπίτια τους να κάνουν τους ίδιους συμβιβασμούς με τις τράπεζες; Ο Κ. Μητσοτάκης θα κρατήσει τον κ. Παπαθανάση στα ψηφοδέλτια…».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share